Amiral NATO: Niciun avion de luptă pentru Ucraina până la încheierea contraofensivei

Amiral NATO: Niciun avion de luptă pentru Ucraina până la încheierea contraofensivei

Un amiral NATO a făcut un anunţ neplăcut pentru Ucraina: Occidentul nu îi va furniza avioane de luptă până la încheierea contraofensivei sale.

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut de multă vreme aliaţilor săi din Vest să-i furnizeze avioane de luptă care pot proteja mai bine trupele și centrele civile.

Cu toate acestea, în timp ce Ucraina se concentrează pe contraofensivă, nu ar exista capacitatea de a instrui personalul în mod corespunzător pentru aeronave noi, a declarat amiralul Rob Bauer citat de Sky News.

ADVERTISING

„Pregătirea acestor piloți, pregătirea tehnicienilor, asigurarea că există logistica să susțină efectiv aceste aeronave nu vor fi disponibile înainte ca această contraofensivă să se încheie”, a spus amiralul Bauer, care este şeful comitetului militar al NATO.

Ca organizație, NATO nu a oferit niciun ajutor Ucrainei în mod direct, dar mulţi dintre membrii săi au furnizat în mod privat Kievului arme și alte provizii de război.

Aliaţii din NATO nu au ajuns încă la un acord privind livrarea avioanelor de luptă americane de generaţia a patra către Ucraina, dar Jens Stoltenberg a declarat recent că instruirea personalului ucrainean este în curs de desfăşurare deja.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este nevoie de luni de zile pentru a antrena piloţii ucraineni - care au fost pregătiţi să zboare cu avioane sovietice - să piloteze un F-16.

În plus, Ucraina nu are încă nici măcar piste de aterizare adecvate pentru F-16, în cazul în care aliaţii NATO ar fi de acord să furnizeze echipamentul.

Ziua 496. Rusia acuză Ucraina că a atacat Moscova. Putin mulțumește pentru susținere în ziua în care două drone au ajuns iar aproape de Kremlin (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇