Ambasadorul Germaniei la Bucureşti dorește realizarea unui monument digital al victimelor nazismului

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti dorește realizarea unui monument digital al victimelor nazismului

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a transmis miercuri un îndemn în favoarea unei iniţiative ce îşi propune realizarea unui „monument digital” în memoria victimelor nazismului.

„În această zi de comemorare a Holocaustului, vă îndemn să donaţi o parte din timpul liber în beneficiul unei acţiuni deosebit de importantă pentru memoria istoriei #everynamecounts.

'Fiecare nume contează' este iniţiativa Arhivelor Arolsen din Germania, de digitalizare a numelor şi poveştilor de viaţă ale victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului", a spus diplomatul, într-un mesaj video publicat pe pagina de Facebook a ambasadei.

ADVERTISING

El a explicat că scopul acţiunii este de "a ridica un monument digital în cinstea celor persecutaţi de naţional-socialism".

"Vă rog aşadar, dragi prieteni, să deveniţi parteneri ai acestei iniţiative", a transmis Cord Meier-Klodt. Mai multe detalii despre această iniţiativă se găsesc online, pe arolsen-archives.org.

Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă data eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internaţional a victimelor Holocaustului.

Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaţionale în materie de Holocaust.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇