Alexei Navalnîi a fost comemorat și la București. Flori și lumânări au fost depuse în fața Ambasadei Rusiei (Foto)

Alexei Navalnîi a fost comemorat și la București. Flori și lumânări au fost depuse în fața Ambasadei Rusiei (Foto)

Numeroase flori şi lumânări, dar şi un afiş cu mesajul devenit deja celebru prin care Alexei Navalnîi le transmitea ruşilor să nu renunţe au fost depuse în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti, în memoria activistului rus.

Flori albe şi lumânări au fost aşezate pe trotuarul din faţa clăddirii în care se află sediul Ambasadei Federaţiei Ruse. Alături de buchetele de flori sunt şi două fotografii ale lui Navalnîi.

ADVERTISING

Pe trunchiul unui copac aflat pe scuarul de lângă ambasadă, a fost pus un afiş cu imaginea lui Navalnîi, cu data morţii sale, 16.02.2024, şi cu mesajul pe care el afirma că l-ar transmite ruşilor la moartea sa, ”Don”t give up”. La baza copacului sunt depuse buchete de flori albe şi roşii şi numeroase lumânări aprinse.

Navalnii-comemorare-Bucuresti
Navalnii-comemorare-Bucuresti-2

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a organizat pe Facebook un eveniment în memoria lui Alexei Navalnîi, oamenii fiind aşteptaţi duminică, la ora 12.00, în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

ADVERTISING

”Putea să trăiască şi azi dacă nu se întorcea în Rusia lui Putin. A ales să pună mai presus de propria viaţă visul unei ţări eliberate, visul libertăţii fiecărui cetăţean rus. Paşnic, cu lumânări şi flori îi aducem un ultim omagiu celui care a avut curajul şi demnitatea să-şi înfrunte criminalul până la moarte şi dincolo de ea - Alexsei Navalnîi”, a scris pe Facebook europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Opozantul rus aflat în detenţie Alexei Navalnîi a murit vineri. Militantul de 47 de ani, inamicul numărul unu al preşedintelui rus, ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" și se afla încarcerat într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Polar arctic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇