Un preot rus a fost arestat după ce a anunțat că va ține o slujbă în memoria lui Navalnîi (Foto & Video)

Un preot rus a fost arestat după ce a anunțat că va ține o slujbă în memoria lui Navalnîi (Foto & Video)

Un preot din Sankt Petersburg a fost reținut după ce a anunțat că va ține o slujbă în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi, a scris sâmbătă soția sa pe Facebook.

Grigori Mihnov-Vaitenko a fost reținut în apropierea casei sale în timp ce pleca spre monumentul Solovetsky, dedicat victimelor represiunii politice, scrie The Moscow Times.

Susținătorii lui Navalnîi au depus flori și fotografii cu politicianul la monumente din toată Rusia. Slujba din Sankt Petersburg în memoria opozantului rus a fost ținută, dar de un alt preot, a informat presa locală.

ADVERTISING

Biserica Ortodoxă Rusă a transmis într-o declarație că „Grigori Mihnov-Voitenko nu este un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse” și a îndemnat oamenii „să ignore declarațiile și apelurile sale în spațiul public”.

Poliția rusă a reținut peste 340 de persoane la manifestările de comemorare a lui Navalnîi în toată țara.

ADVERTISING

Opozantul rus aflat în detenţie Alexei Navalnîi a murit vineri. Militantul de 47 de ani, inamicul numărul unu al preşedintelui rus, ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" și se afla încarcerat într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Polar arctic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇