Încă un deces suspect în Rusia. A murit fotograful care a realizat o poză devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

Încă un deces suspect în Rusia. A murit fotograful care a realizat o poză devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la vârsta de 41 de ani, a anunțat vineri presa locală din orașul său natal, Pskov. Cauza morții nu a fost raportată.

Publicația „Provincia Pskov” scrie că în ultimele zile Markov „a fost supus unor presiuni pe rețelele de socializare după ce și-a exprimat criticile cu privire la faptul că prietenii săi au fost chemați să lupte în războiul din Ucraina”.

Probabil că este vorba despre postările de pe canalul Telegram al fotografului, scrie Meduza.

Dmitry Markov a devenit celebru după ce a făcut o fotografie, într-o secție de poliție în care a ajuns după ce a fost săltat de la protestele pro-Navalnîi, cu un polițist mascat care stă sub portretul lui Vladimir Putin. Fotografia a devenit un simbol al persecuției lui Alexei Navalnîi.

Fotografia a fost vândută cu 2 milioane de ruble (21.760 de dolari) într-o licitație online, iar bani au fost dați persoanelor reținute în timpul mitingurilor în sprijinul lui Navalny, scrie The Moscow Times.

ADVERTISING

Markov a fost voluntar într-un orfelinat și a lucrat ca asistent la o organizație de caritate care ajută persoanele cu dizabilități.

Dmitri Markov a publicat trei cărți cu fotografiile sale, iar pagina sa de Instagram cu fotografii din Rusia are peste 800.000 de urmăritori.

Opozantul rus aflat în detenţie Alexei Navalnîi a murit tot vineri. Militantul de 47 de ani, inamicul numărul unu al preşedintelui rus, ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" și se afla încarcerat într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Polar arctic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇