Aleksei Navalnîi era sub supravegherea strictă a poliţiei înainte de a se îmbolnăvi

Aleksei Navalnîi era sub supravegherea strictă a poliţiei înainte de a se îmbolnăvi

Opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi, care s-a îmbolnăvit grav joia trecută după ce, potrivit susţinătorilor săi, ar fi fost otrăvit, era sub supravegherea strictă a poliţiei, în zilele precedente.

Înainte de a i se face rău la bordul unui avion, Navalnîi era urmărit de ofiţeri FSB în haine civile, iar deplasările sale erau monitorizate atent prin supraveghere video, potrivit publicaţiei Moskovski Komsomolets, citată de Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Navalnîi, un vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin şi al corupţiei, a fost transportat sâmbătă de la un spital din Siberia la un spital din Germania, cu o ambulanţă aeriană.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, se afla în comă indusă atunci când a fost evacuat din oraşul siberian Omsk, dar nu există încă informaţii despre starea sa, de la spitalul Charite din Berlin.

Citând surse de securitate, Moskovski Komsomolets a descris programul călătoriei lui Navalnîi înainte de a se îmbolnăvi, numărul de camere rezervate pentru echipa sa la un hotel local şi faptul că Navalnîi nu a dormit în camera rezervată pe numele lui.

Un apartament închiriat pentru el de unul dintre susţinătorii săi a fost descoperit de poliţie când a fost făcută o comandă de sushi la adresa respectivă.

”Amploarea supravegherii nu este o surpriză pentru mine, ştiam acest lucru. Ce este surprinzător, totuşi, este că sursele din serviciile de securitate nu s-au sfiit să o descrie”, a scris secretarul de presă Kira Iarmiş pe Twitter.

În articol, Moskovski Komsomolets a citat surse din serviciile de securitate care au afirmat că activitatea lor de supraveghere a deplasărilor lui Navalni nu a scos la iveală contacte suspecte care ar putea avea legătură cu boala sa.

Serviciile de securitate consideră că, dacă Navalnîi a fost otrăvit, incidentul a avut loc în aeroport sau în avion, potrivit publicaţiei.

Cu toate acestea, publicaţia a scris că încă sunt aşteptate rezultatele testelor de laborator ale mostrelor prelevate de poliţie din locurile vizitate de Navalni şi echipa sa în timpul deplasării lor, inclusiv mostre din aer.