Navalnîi, condamnat la încă 9 ani de închisoare. Reacția disidentului: Tu faci doar două zile. Ziua în care intri și ziua în care ieși

Navalnîi, condamnat la încă 9 ani de închisoare. Reacția disidentului: Tu faci doar două zile. Ziua în care intri și ziua în care ieși

Opozantul Aleksei Navalnîi a fost condamnat la 9 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă pe scară largă și sfidare a instanței de către un tribunal rus.

Procurorii ruși au cerut 13 ani de închisoare, scrie The Guardian.

El ispășește deja o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o colonie penitenciară, la circa 100 km est de Moscova.

Reacția lui Navalnîi, prin echipa sa:

„9 ani. Ei bine, așa cum obișnuiau să spună personajele din serialul meu preferat, The Wire: „Tu faci doar două zile. Ziua în care intri și ziua în care ieși". Am avut chiar și un tricou cu acest slogan, dar autoritățile închisorii l-au confiscat, considerând imprimeul ca fiind unul extremist”, se arată pe contul lui Twitter.

Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie 2021 pe un aeroport din Moscova, la revenirea în ţară, după ce a fost tratat în Germania în urma tentativei de asasinare cu agentul neurotoxic Noviciok, din august 2020.

ADVERTISING

Anul trecut în martie, disidentul rus Aleksei Navalnîi a anunţat că intră în greva foamei, denunţând lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la „acte de tortură” prin privarea de somn.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea unei legi şi pentru a fi lăsat un medic să vină să mă consulte”, a afirmat Aleksei Navalnîi, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

La mijlocul lunii aprilie a fost transferat la un spital penitenciar, iar în iunie a fost adus înapoi în colonia penitenciară Pokrov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇