Alexei Navalnîi spune că a fost desemnat ca fiind extremist şi terorist

Alexei Navalnîi spune că a fost desemnat ca fiind extremist şi terorist

Opozantul Kremlinului Alexei Navalnîi a anunţat că o comisie a închisorii l-a desemnat ca fiind extremist şi terorist, dar nu îl mai consideră, în mod oficial, ca un risc de evadare.

Navalnîi a afirmat pe Instagram că a fost chemat în faţa comisiei la închisoarea din regiunea Vladimir, la est de Moscova, care a votat în unanimitate în favoarea schimbării statutului său, transmite Reuters.

Această desemnare marchează o nouă escaladare a presiunii oficiale exercitate asupra celui mai proeminent opozant al preşedintelui Vladimir Putin, care în prezent execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea condiţiilor unei condamnări cu suspendare, despre care afirmă că a fost aplicată pentru a-i combate ambiţiile politice.

Navalnîi este mulţumit că nu mai este considerat un risc de evadare, pentru că va fi supus unui număr mai mic de controale pe timp de noapte de către gardieni.

"Mi-a fost teamă că îmi vor cere să pup portretele lui Putin şi să învăţ citate de la (fostul preşedinte) Dmitri Medvedev pe de rost, dar nu este nevoie. Doar că acum există un semn deasupra patului meu că sunt terorist”, arată el, în postarea care a fost publicată cu ajutorul avocaţilor săi.

Autorităţile ruse nu au confirmat schimbarea statutului lui Navalnîi, iar Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇