Aglomeraţie la telescaun în Sinaia, în ciuda restricțiilor, la deschiderea sezonului de schi

Aglomeraţie la telescaun în Sinaia, în ciuda restricțiilor, la deschiderea sezonului de schi

Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă au stat la rând, vineri, la deschiderea sezonului de schi la Sinaia, pentru a urca în mijloacele de transport pe cablu care circulă până la Cota 2000 din Masivul Bucegi.

Jandarmeria Prahova anunţă că jandarmii montani au intensificat patrularea la Cota 1400 şi la Cota 2000, „pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Unii turişti au semnalat pe reţelele de socializare faptul că nu s-au respectat regulile privind distanţarea fizică în timp ce alţii le-au recomandat celor cărora le e „frică de COVID” să „stea acasă”.

Cozi de 30-40 de minute

Vineri a fost deschis oficial sezonul de schi în staţiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, iar la mijloacele de transport pe cablu s-au format cozi la care turiştii au aşteptat câte 30-40 de minute. 

Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au înghesuit pentru a ajunge mai repede la telecabine sau telescaun, unii dintre ei ignorând regulile care prevăd păstrarea distanţei fizice faţă de alte persoane, măsură care are ca scop prevenirea transmiterii noului coronavirus.   

Jandarmeria, nevoită să intervină

Jandarmeria Prahova a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri după amiază, că „şi pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova a dispus intensificarea patrulării în zonele montane, la Cota 1400 şi la Cota 2000. 

„Inspectoratul, cu efective din cadrul structurilor montane, a planificat şi constituit, începând cu orele 08:00, dispozitive pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona punctelor de urcare /coborâre telecabină/telegondolă şi telescaun, recomandând persoanelor respectarea măsurilor impuse de starea de urgenţă – purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice.

Jandarmeria Prahova nu a solicitat sprijinului aerian din partea Inspectoratului General al Aviaţiei, aşa cum a fost prezentată ştirea în mass-media, gestionând situaţia cu efectivele aflate în dispozitiv”.

IJJ Prahova

S-a dat start sezon si la Sinaia. Poza webcam de pe Valea Soarelui, vineri 18.12.2020, ora 12, aglomeratie mare la portile telescaunului nou din vale.

Posted by OnAdventure on Friday, December 18, 2020

Numeroşi turişti au postat pe reţelele de socializare fotografii cu aglomeraţia care s-a format.

„Dacă se închid pârtiile, aveţi aici dovada cu cine e vinovat”, a scris, pe Facebook, un internaut, care a postat o fotografie cu aglomeraţia. 

Un alt utilizator al reţelei de socializare i-a răspuns: „Dacă îţi e frică de Covid, stai acasă, nu mai agita spiritele de pomană!”.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!