A fost prinsă cea mai mare rețea de trafic de persoane din istoria României. Cum acționa

A fost prinsă cea mai mare rețea de trafic de persoane din istoria României. Cum acționa

După mai bine de un an de urmăriri, procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră au descoperit cea mai mare rețea de trafic de persoane din istoria României, fiind capturați zeci de suspecți.

Un moment cheie al anchetei a fost cel în care unul dintre cărăuși a făcut accident cu o mașină ticsită de migranți.

"În județul Mehedinți a fost urmărită o mașină de teren și nu au oprit la semnalele polițiștilor de frontieră. A fost un accident. A acroșat niște pomi. În acest autoturism cu 5 locuri pentru pasageri erau 17 migranți. Migranții au fost preluați de ambulanțe și duși la spital", a declarat pentru Digi24 unul dintre ofițerii care i-au prins pe infractori.

ADVERTISING

Traficanții luau migranții de pe malul bulgăresc al Dunării și îi aduceau în România cu o șalupă, de regulă noaptea.

Apoi, erau urcați în mașini de teren și duși în vestul țării, iar de acolo treceau granița în TIR-uri. Ca să îi urce în TIR-uri, suspecții distrugeau sigiliile puse de autoritățile române la intrarea în țară.

40 de suspecți, români și străini, au ajuns la audieri. Pentru fiecare migrant, rețeaua primea câte 5.000 de dolari. În ultimul an, suspecții ar fi încercat să treacă granița ilegal peste 500 de oameni, ajungând la un câștig de peste 2 milioane de dolari.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇