47 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova au COVID-19

47 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova au COVID-19

47 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmaţi cu Covid-19, ei aflându-se în aceeaşi secţie de deţinere.

Aceştia vor fi trataţi în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire în rândul deţinuţilor.

"Vă informăm că 47 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi secţie de deţinere. Conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire înregistrate în rândul persoanelor private de libertate”, se arată într-un comunicat al Penitenciarul Craiova-Pelendava.

ADVERTISING

Sursa citată menţionează că administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi pune în aplicare măsurile specifice de intervenţie (dezinfectare spaţii, intensificare monitorizare medicală persoane custodiate şi triaj epidemiologic cadre).

În prezent, se derulează ancheta epidemiologică.

"Menţionăm că starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare, iar activităţile specifice se desfăşoară fără disfuncţionalităţi”, mai precizează comunicatul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇