300 de arestări după ce Capitoliul s-a umplut de evrei anti-război: „Constituția SUA protejează libertatea acestor protestatari de a fi absolut idioți” (Galerie foto & video)

300 de arestări după ce Capitoliul s-a umplut de evrei anti-război: „Constituția SUA protejează libertatea acestor protestatari de a fi absolut idioți” (Galerie foto & video)

Aproximativ 300 de persoane au fost arestate de Poliţia Capitoliului, în timpul unei manifestaţii de amploare, miercuri, împotriva războiului dintre Israel şi Hamas.

Cei mai mulţi au fost arestaţi pentru că au manifestat în Capitoliu, potrivit unui purtător de cuvânt al forțelor de ordine ale instituției.

Inițial, sute de persoane s-au adunat în interiorul şi în afara complexului Capitoliului american, cerând încetarea conflictului dintre Israel şi Hamas.

Ulterior, unii dintre manifestanţi, organizaţi de un grup evreiesc de stânga, au pătruns în clădirea Cannon House prin diferite puncte de intrare de securitate şi s-au adunat în sala mare.

Protestatarii, ca şi restul publicului, pot intra legal în complexul Capitoliului şi riscă probleme doar atunci când perturbă liniștea și ordinea, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei.

ADVERTISING

Departamente de poliţie din zonele învecinate au fost chemate miercuri să ajute la complex, inclusiv Poliţia Metropolitană din Washington şi ofiţeri din Virginia.

Unii parlamentari care au birouri în clădirea Cannon House i-au mustrat pe demonstranţi.

„Ironia este următoarea: Constituţia SUA protejează libertatea acestor protestatari de a fi absolut idioţi”, a scris reprezentantul Ryan Zinke, republican din Montana, într-o postare pe X.

Demonstraţia de amploare a fost organizată după un protest similar la Casa Albă, de la începutul acestei săptămâni, care s-a soldat, de asemenea, cu zeci de arestări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată ce se întâmplă în ziua 13 a războiului din Orientul Mijlociu - Israelul a atacat și Hezbollah și a ucis cea mai puternică femeie din Hamas. Numărul morților de la spitalul din Gaza, de 10 ori mai mic? (Foto & Video)

Vă recomandăm și analiza Spot - Cine avea interesul să lovească spitalul din Gaza? Manipularea care a întors narațiunea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇