Toți elevii și profesorii din București trebuie să-și schimbe urgent parolele la platformele de școală online, după ce unele conturi au fost accesate ilegal

Toți elevii și profesorii din București trebuie să-și schimbe urgent parolele la platformele de școală online, după ce unele conturi au fost accesate ilegal

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis un avertiment către toate școlile din Capitală prin care anunță toți elevii și profesorii să-şi schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online.

Motivul ar fi că “persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații”, conform EduPedu.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform adresei inspectoratului, persoanele necunoscute au postat diverse mesaje, au înregistrat orele și restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online.

Veți solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesare a conturilor de către persoane neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT;

Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

Orice imixtiune în procesul de învățământ, va fi semnalată în cel mai scurt timp atât Inspectoratului școlar al Municipiului București cât și poliției”, a cerut Inspectoratul conducerii școlilor.

Din 20 octombrie toate școlile din Capitală au trecut la scenariul roșu și orele se desfășoară online.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!