Tot mai multe școli se închid din cauza Covid. Alte 12 au trecut la scenariul roșu și vor face cursuri doar online

Tot mai multe școli se închid din cauza Covid. Alte 12 au trecut la scenariul roșu și vor face cursuri doar online

Încă 12 unităţi de învăţământ din ţară au trecut, vineri, în scenariul roşu, arată situaţia centralizată de Ministerul Educaţiei. Numărul lor a crescut astfel cu 49 față de prima zi de școală.

Astfel, conform datelor valabile vineri la prânz, sunt 12.953 de şcoli în scenariul verde, 4.391 în cel galben şi 312 în scenariul roşu.

Potrivit Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în 18 septembrie, la ora 12.00, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), se înregistrează următoarea situaţie:

  • 12.953 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară
  • 4.391 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
  • 312 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

"Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori", arată Ministerul Educaţiei.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇