Şcolile nu pot interzice accesul la cursurile online pentru elevii ai căror părinţi nu au semnat că nu le înregistrează

Şcolile nu pot interzice accesul la cursurile online pentru elevii ai căror părinţi nu au semnat că nu le înregistrează

Ministerul Educației transmite că școlile sunt obligate să țină cursuri online, chiar dacă părinții nu semnează declarațiile cerute de instituție încă din 27 octombrie.

Prin declarațiile respective, atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții „se obligă” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

“În contextul situației epidemiologice prezente, pentru organizarea eficientă a procesului educațional în sistem online, vă comunicăm că nedepuderea/nesemnarea declarațiilor transmise anterior, în completarea prevederilor Metodologiei-cadru (conform OMEC nr 5545/2020), nu pot limita sau îngrădi accesul elevilor la procesul instructiv-educativ desfășurat în mediul online sincron și asincron”, se arată într-o adresă trimisă unităților de învățământ, citată de EduPedu.ro.

ADVERTISING

Ministerul a transmis precizări după ce a fost semnalat faptul că unii elevi nu au fost primiți la orele online, pentru că părinții nu au semnat sau depus declarația respectivă la școală.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇