Profesorii de la Șincai îi cer ajutorul lui Iohannis în lupta cu Băluță: Într-o Românie Educată, cinstea, onoarea și performanța sunt valori promovate, nu distruse!

Profesorii de la Șincai îi cer ajutorul lui Iohannis în lupta cu Băluță: Într-o Românie Educată, cinstea, onoarea și performanța sunt valori promovate, nu distruse!

Profesorii de la Colegiul Gheorghe Șincai din Capitală i-au scris din nou președintelui Klaus Iohannis, cerându-i să îi ajute în disputa cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Amintim că edilul încearcă, inclusiv în instanță, să impună relocarea liceului invocând lucrări de reconsolidare necesare. Profesoara Silvia Mușătoiu a explicat însă, pentru SpotMedia.ro, că în realitate nu există aviz decât pentru lucrări de amenajare și clădirea nici măcar nu este pe lista celor cu risc seismic.

Profesorii i-au scris șefului statului și în urmă cu câteva săptămâni, dar nu au primit niciun răspuns. Acum, că mâine este termenul în procesul intentat de Băluță, ei au mai făcut o încercare pentru a fi sprijiniți de Iohannis.

ADVERTISING

”Suntem aceiași profesori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai care, în urmă cu câteva săptămâni, vă ceream sprijinul împotriva asaltului Primăriei Sectorului 4 asupra noastră. Aflați despre noi, tot de la noi, că răspunsul dumneavoastră la prima noastră scrisoare încă nu a ajuns, poate n-am lăsat adresa noastră corect, sau poate obligațiile dumneavoastră față de statul român nu v-au permis răgazul să vă gândiți la noi.

V-am ascultat, cu sufletul la gură, discursul despre România Educată, crezând că suntem parte importantă a acestui subiect. Ne pare că n-am fost, deși bătrâna noastră școală, colegiu centenar, ale cărui valori sunt cinstea, onoarea și performanța, considerăm că a educat bine măcar o mică parte a acestei Românii”, își încep profesorii de la Șincai scrisoarea către Iohannis, postată pe Facebook de profesoara Mușătoiu.

ADVERTISING

Decizii luate de "mai sus"

Ei amintesc de faptul că vineri Băluță s-a dus la liceu împreună cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și cu inspectorul școlar general Ionel Pușcaș.

”Am crezut că această vizită este răspunsul dumneavoastră la scrisoarea noastră cea dintâi. Dar, după o oră de discuții, ne-am convins că nu puteți fi dumneavoastră cel care ne transmite un astfel de mesaj. Nu puteți fi dumneavoastră cel care ne transmite, prin viu-graiul unuia dintre vizitatori, că deciziile care au condus la protestul nostru au fost luate 'de mai sus', deci de deasupra acelor oameni aflați la fața locului vineri. Fiindcă 'mai sus' de aceștia sunteți doar Excelența Voastră.

Nu puteți fi dumneavoastră cel care a regizat o întâlnire la care au vorbit doar cei care ne-au adus în această situație, într-un mod jignitor la adresa ideii de Românie Educată. Nu puteți fi dumneavoastră cel care a permis ministrului educației să formuleze concluzii asupra întâlnirii cu mult înainte ca aceasta să se fi încheiat, concluzii care nu s-au stabilit în discuțiile cu noi.

ADVERTISING

Nu puteți fi tocmai dumneavoastră cel care, în dorința de a educa întreaga Românie, lasă acest demers în mâna unor falși lideri care merg mână-n mână, gând în gând, doar spre ocuparea unor poziții convenabile distribuite de partide, sau căpătate dintr-o țesătură de familie care ar fi putut să aibă, tangențial, legătură cu dumneavostră", mai spun profesorii.

”Într-o Românie Educată, cinstea, onoarea și performanța sunt valori promovate, nu distruse”

Ei îi spun șefului statului și că, în 2017, când a participat la deschiderea anului școlar la ceremoniile de la Colegiul Șincai, autoritățile locale au decis să zugrăvească ”în mare grabă, doar sala în care ați intrat, că plantele decorative printre care ați trecut au fost aduse cu împrumut și luate înapoi înainte ca toată delegația dumneavoastră să se fi retras”.

”Într-o Românie Educată, aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple, mai ales sub ochii copiilor pentru care noi, adulții, un exemplu suntem sau ar trebui să fim. Într-o Românie Educată, cinstea, onoarea și performanța sunt valori promovate, nu distruse”, continuă scrisoarea.

Profesorii îi atrag atenția că actualul ministru al Educației nu face cinste proiectului România Educată, că le-a spus lucruri false, inclusiv că au certitudinea că nu vor fi evacuați înainte de încheierea anului școlar, dar și că s-a antepronunțat unei decizii judecătorești.

În final, ei semnează scrisoarea ”o parte a României (deja) Educate”.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇