Zeci de profesori de la Colegiul Gheorghe Șincai refuză să intre la ore, nemulțumiți de numirea unui nou director. Reacția ministrului Educației (Video)

Zeci de profesori de la Colegiul Gheorghe Șincai refuză să intre la ore, nemulțumiți de numirea unui nou director. Reacția ministrului Educației (Video)

Zeci de profesori de la Colegiul Gheorghe Șincai din Capitală protestează marți și refuză să intre la ore, fiind nemulțumiți că Inspectoratul Școlar București vrea să numească un nou director.

Cadrele didactice spun că măsura a fost luată pentru ca noua conducere să sprijine decizia Primăriei Sectorului 4 de a muta colegiul în altă locație, scrie Buletin de București.

Protest al cadrelor didactice din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, București

În desfasurare: protestul tăcut al cadrelor didactice de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”. Aceștia riscă evacuarea din clădirea istorică.

Posted by Cartierul & Parcul Tineretului on Monday, February 8, 2021

Edilul Daniel Băluță a anunțat anul trecut că liceul va intra într-un amplu proces de consolidare și modernizare, iar elevii vor fi mutați în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareș”.

ADVERTISING

”Clădirea în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” va intra în luna septembrie într-un amplu proces de consolidare și modernizare, elevii acestei unități de învățământ urmând a-și desfășura activitatea în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareș”, proaspăt rebilitată și autorizată ISU”, transmitea primăria anul trecut, potrivit sursei citate.

Profesorii și Consiliul de Administrație al colegiului au refuzat mutarea și au contestat nevoia de consolidare a clădirii.

În aceste condiții, luni, primăria Sectorului 4 a solicitat instanței evacuarea liceului. Magistrații vor judeca cererea pe 16 februarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un protest similar a avut loc recent la o altă şcoală din Bucureşti

Cîmpeanu dă asigurări că elevii nu vor fi mutați în acest an școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va merge la finalul săptămânii la Colegiul Gheorghe Șincai pentru a încerca remedierea problemelor.

”Colegiul Gheorghe Șincai se confruntă cu probleme de infrastructură și resurse umane. Este o unitate de tradiție și necesită toată atenția noastră.

Ministerul Educației este dator să se implice în medierea acestei probleme, pentru rezolvarea optimă a acesteia. Voi merge, și sunt convins că va onora invitația și primarul Sectorului 4, la finalul acestei săptămâni la Colegiul Gheorghe Șincai, pentru a remedia problema reabilitării și a resurselor umane”, a declarat ministrul, marţi, la Digi24.

ADVERTISING

Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că elevii nu vor fi relocați la alte unități de învățământ în acest an școlar.

”Deși există o ordonanță prezidențială de evacuare, ea nu va fi pusă în practică pentru acest an școlar. Toate aceste lucruri vor fi discutate, există mai multe variante de relocare și vor fi puse de acord cu toate părțile implicate”, a subliniat ministrul Educației.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇