Părinţii protestează în ploaie faţă de schimbarea unui director de şcoală din Bucureşti - UPDATE

Părinţii protestează în ploaie faţă de schimbarea unui director de şcoală din Bucureşti - UPDATE

Zeci de părinţi ai unor copii care învaţă la o şcoală din Sectorul 2 al Capitalei au ieşit în stradă, duminică, pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directorului.

Părinţii anunţă că nu îşi vor lăsa copiii să intre de luni la cursurile online şi sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Şcolar.

UPDATE 15:40: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a arătat că responsabilitatea îi aparține inspectorului general.

„Este o situaţie specifică, în care Consiliul de Administraţie a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar General Bucureşti în data de 30 decembrie anul trecut. Nu numai că au uitat să anunţe ministrul Educaţiei şi ministerul, dar la începutul săptămânii care se încheie acum, luni 4 ianuarie am invitat inspectorul general de Bucureşti, i-am solicitat să dea ministrului Educaţiei şi secretarului de stat pentru învăţământ superior lista numirilor pe care le-a făcut în baza Legii Educaţiei Naţionale, articolul 258 alineatul 7 ce spune că inspectorul şcolar general, cu avizul Consiliului de Administraţie, numeşte conducerea şcolilor din Bucureşti până la organizarea concursului, însă nu mai mult de începerea anului şcolar următor”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

ADVERTISING

”Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”

Sorin Cîmpeanu

Luni începe şcoala online în toată ţara. După 3 săptămâni, mai vine o vacanţă. Apoi, încă două la primăvară

Zeci de părinţi ai unor elevi de la Şcoala ”Maica Domnului” din zona Obor protestează în ploaie, duminică, faţă de schimbarea din funcţie a directorului Julieta Mihăilescu.

ADVERTISING

Protestatarii acuză că aceasta a fost schimbată „din pix” şi susţin că este o decizie politică. Părinţii adaugă că directorul şcolii ar trebui să asigure interimatul până la organizarea unui nou concurs, ei spunând că aceasta şi-a desfăşurat activitatea exemplar, a accesat fonduri europene şi este foarte implicată în toate activităţile şi pentru rezolvarea tuturor problemelor din şcoală.

Părinţii anunţă că sunt dispuşi că nu îşi lase copiii să intre online la cursuri, acuzând decizia de schimbare „din pix”. La faţa locului au fost trimişi jandarmi, fără a fi nevoie de intervenţia acestora.

Vicepremierul Dan Barna afirma, vineri, că a primit sute de mesaje despre schimbarea unor directori de şcoli, creându-se nemulţumiri în rândul profesorilor, dar şi al elevilor şi părinţilor.

ADVERTISING

Barna a susţinut că aproximativ o mie de directori au fost schimbaţi invocându-se motive şi pretexte diverse, dar aceste ”înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz şi politizare”.

Potrivit vicepremierului, înlocuirile nu sunt iniţiativa Guvernului, fiind, cel mai probabil, acţiunea inspectoratelor şcolare, ceea ce arată că lucrurile nu mai pot continua aşa în Educaţie.

”Unul dintre obiectivele acestui guvern este reformarea feudalismului clientelar al inspectoratelor şcolare”, a declarat Dan Barna, anunţând examene ”pe bune” în acest an pentru inspectorii şcolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇