Părinţii nu vor mai da declaraţie pe propria răspundere când îşi vor trimite copiii la şcoală

Părinţii nu vor mai da declaraţie pe propria răspundere când îşi vor trimite copiii la şcoală

Normele pentru începerea şcolii vor fi publicate în cursul zilei de marţi, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a precizat că declaraţia pe propria răspundere pe care ar fi trebuit să o dea părinţii nu se va mai regăsi între acestea.

”I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declaraţie pe propria răspundere din partea părintelui şi acesta a fost de acord. Normele pentru începerea şcolii le publicăm mâine (marţi – n.red.), nu vor mai cuprinde declaraţia pe propria răspundere”, a declarat Anisie pentru StiriEdu.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Anul şcolar 2020 – 2021 va începe în 14 septembrie, în condiţii speciale, generate de pandemie.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, în 22 august, că părinţii trebuie să fie responsabili în desfăşurarea procesului de începere a noului an şcolar pe 14 septembrie şi să declare pe proprie răspundere dacă este sănătos copilul atunci când îl trimit la şcoală. Ea a adăugat că nu au fost discuţii în Guvern despre schimbarea acestei declaraţii.

21% dintre şcolile din România nu sunt pregătite să-şi primească elevii în septembrie

La rândul său, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, în 20 august, că în declaraţie ar trebui introdusă sintagma ”după cum cunosc”, întrucât există posibilitatea ca părintele să greşească, să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

”Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală”, susținea atunci Anisie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat însă că ”acel document este un lucru elementar şi de siguranţă pentru fiecare dintre noi”.

Citește și: