Pălăriile anti-copiat care au devenit viral şi au inspirat o ţară întreagă (Galerie foto)

Pălăriile anti-copiat care au devenit viral şi au inspirat o ţară întreagă (Galerie foto)

Imaginile cu studenți purtând așa-numitele „pălării anti-copiat” în timpul examenelor de facultate au devenit viral pe rețelele de socializare din Filipine, stârnind amuzamentul tuturor.

Studenții de la o facultate din orașul Legazpi au fost rugați să poarte aceste accesorii care să-i împiedice să-şi arunce privirea pe lucrările altora.

Mulți şi-au făcut pălăriile acasă, din carton, cutii de ouă și alte materiale reciclate.

image-19

Profesoara care a avut ideea spune că a căutat o „modalitate distractivă” de a asigura „integritatea și onestitatea” la cursurile ei, scrie BBC.

ADVERTISING

Mary Joy Mandane-Ortiz este profesoară de inginerie mecanică la Bicol University College of Engineering, iar ideea care i-a venit a fost cu adevărat eficientă.

image-27

A fost pusă în practică la examenele parţiale, care au fost susținute de sute de studenți în a treia săptămână a lunii octombrie.

Profesoara relatează că le-a cerut studenților să-şi facă pălării simple, din hârtie. Doar că studenţii, ingineri în devenire, au preluat ideea și au mers mult mai departe: Unii şi-au făcut pălării în „doar cinci minute”, cu orice gunoi pe care l-au găsit în jur.

image-26
image-20

Alții și-au confecţionat pălării din căști sau măști de Halloween.

image-28

Postările pe Facebook ale profesoarei - care îi arată pe tineri purtând creațiile lor elaborate - au strâns mii de aprecieri în câteva zile.

image-21

Iniţiativa a apărut şi în presa locală, aşa că a inspirat școlile și universitățile din alte părți ale țării să-și încurajeze propriii studenți să-și facă astfel de pălării anti-copiat.

ADVERTISING

Profesoara spune că acum cursanții ei au avut performanțe mai bune, fiind motivați de condițiile stricte de examen să studieze mai aprofundat. Mulți dintre ei și-au terminat lucrările devreme și nimeni nu a fost prins trișând.

*Fotografii: Facebook/Mary Joy Mandane-Ortiz


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇