Matematica e reinventată pe TikTok: O ”profă de mate cool” explică materia pe înțelesul tuturor

Matematica e reinventată pe TikTok: O ”profă de mate cool” explică materia pe înțelesul tuturor

O profesoară de matematică din Fălticeni a găsit o nouă modalitate de a-i face pe elevi să îndrăgească această materie care le dă bătăi de cap multor copii.

Florentina Pavăl, care predă matematica de peste 30 de ani la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, și-a făcut cont pe TikTok.

Platforma, după cum știm deja, e preferată de tinerii din ziua de azi, inclusiv copii, nu numai adolescenți.

Așadar, în urmă cu un an, Pavăl și-a făcut cont pe TikTik, numit Profa de mate cool.

Ea are 124.000 de urmăritori pe această rețea. Însă a adunat peste 1 milion de aprecieri la toate videoclipurile sale, relatează EduPedu.ro.

ADVERTISING

Profesoara a povestit într-un interviu pentru sursa citată că se filmează singură și tot singură își și editează videoclipurile.

Femeia a mai explicat că a vrut să prezinte o altă față a matematicii. Ulterior, a început să răspundă și cererilor venit de la utilizatorii aplicației.

”Am pornit cu ideea de a prezenta o altă față a matematicii, altceva decât ce prevăd programele școlare: demonstrații inedite, legătura matematicii cu viața de zi cu zi, contextul istoric în care au apărut anumite concepte matematice etc., toate acestea cu scopul ca privitorul să înțeleagă că matematica înseamnă și altceva decât exerciții și probleme lucrate cu scopul declarat, uneori, de a promova vreunul din examenele obligatorii. 

ADVERTISING

Cu timpul am început să răspund și solicitărilor urmăritorilor îmbinând acestea cu alt gen de clipuri, explicații scurte sau indicații de rezolvare ale unor probleme propuse de ei”, a declarat Florentina Pavăl.

Contul profei cool poate fi accesat AICI.

Iată câteva dintre clipurile ei:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇