Firea cere aprobare pentru 15 milioane de euro ca să testeze gratuit orice copil sau profesor cu roșu în gât: Vrem să evităm acea stare în care toată lumea fuge de școală

Firea cere aprobare pentru 15 milioane de euro ca să testeze gratuit orice copil sau profesor cu roșu în gât: Vrem să evităm acea stare în care toată lumea fuge de școală

Primarul Gabriela Firea a anunțat, luni, că la nivelul instituției pe care o conduce s-a lucrat intens la un plan pentru redeschiderea în siguranță a școlilor din Capitală.

Tot ce îi mai trebuie acum sunt 16 milioane de euro, pe care crede că îi va obține fără probleme săptămâna viitoare, la ședința Consiliului General.

Firea vrea 15 milioane de euro pentru testarea de COVID-19 a elevilor și profesorilor și încă un milion pentru dezinfectant, materiale de protecție și sanitare pe care să le dea școlilor.

ADVERTISING

Ea susține că are capacitate să proceseze până la 5.000 de teste pe zi doar pentru suspiciunile din școli, adică orice copil ce va face puțină febră sau roșu în gât.

”Dacă se observă mici semne de infecție respiratorie la triaj, febră peste 37 de grade, dacă elevul nu are o stare fizică bună, dacă tușește, îl doare gâtul, are roșu în gât, acele situații vor fi transmise imediat de către reprezentantul ASSMB de la cabinetul de medicină școlară și imediat acel copil va fi trimis la testat”, a spus Firea.

ADVERTISING

Firea acuză DSP că traumatizează copiii

Ea a contestat, astfel, procedura stabilită de Direcția de Sănătate Publică, susținând că astfel se va ajunge ca micuții cu suspiciune de infectare cu COVID să fie traumatizați, pentru că stau în spital și ar lipsi multe zile de la școală.

”Nu suntem de acord cu formula anunțată de DSP. DSP-ul spune ca acel copil să fie izolat, să fie dus într-un spital de copii, la un moment dat să i se facă testul... Practic, acel copil va sta 2-3 zile într-un spital pentru o răceală banală și o să fie traumatizat.

Noi nu putem fi de acord cu așa ceva. Dacă nu vin multe cazuri deodată, avem capacitatea să aflăm rezultatul în aceeași zi. Sperăm să fie cât mai puține situații de îmbolnăvire cu Sars-COV-2. Cei mai mulți vor avea un guturai, cel puțin așa s-a întâmplat până acum”, a continuat edilul care candidează pentru un nou mandat tot din partea PSD.

ADVERTISING

Firea vrea să nu fugă lumea de școală

Astfel, spune Firea, care la începutul epidemiei se plângea zilnic că nu are puterea să închidă școlile din motive medicale, ci doar din motive meteorologice, spune că așa părinții nu vor mai avea probleme să își lase copiii la școală.

”Noi acest lucru vrem să-l întâmpinăm, să nu se creeze panică și acea stare în care toată lumea fuge de școală. (...) Suntem pregătiți și pentru testarea cadrelor didactice, și pentru elevi, dar nimeni nu e obligat”, a mai punctat Firea.

Ea s-a arătat încrezătoare că proiectul ei nu are cum să nu primească votul Consiliului General al Municipiului București, pentru că e ”pregătit în cel mai mic detaliu”.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/1208282472892394

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇