Firea donează 100.000 de măşti şcolilor din Capitală. Nicușor Dan o acuză de ”josnicie politică” și încălcarea legii

Firea donează 100.000 de măşti şcolilor din Capitală. Nicușor Dan o acuză de ”josnicie politică” și încălcarea legii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, joi seara, că a donat 100.00 de măști școlilor din Capitală.

”Azi am donat 100 000 de măști elevilor din București. Vom asigura și alte zeci de mii, instituțional, prin cabinetele de medicină școlară. De săptămâna viitoare, începe și programul pentru stimularea donării de plasmă sanguină, care îi salvează pe pacienții covid cu forme grave”, a scris Firea pe contul său de Facebook.

Anterior, ea a afirmat într-un video postat pe Facebook, că a luat această decizie pentru că Guvernul a anunţat că nu poate asigura măşti de protecţie decât pentru copii din familiile foarte sărace.

ADVERTISING

”Ştiu că, din păcate, Guvernul a anunţat că nu poate asigura măşti de protecţie decât pentru copii din familiile foarte sărace, dar aici se pune întrebarea cât de sărac trebuie să fii ca să-ţi asigure Guvernul măşti de protecţie pentru copii. Eu cred că va fi foarte greu să faci diferenţa", a explicat primarul general.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/2911142069112980
ADVERTISING

Nicușor Dan: E josnicie politică, încalcă trei legi

Despre acest lucru, Nicușor Dan, candidatul susținut de USR-PLUS și PNL la Primăria Capitalei, spune că e josnicie politică.

În plus, Gabriela Firea încalcă trei legi, explică Nicușor Dan.

”E total ilegal și imoral faptul că primarul PSD, Gabriela Firea, folosește resursele administrației publice pentru a-și face campanie electorală! Gabriela Firea și primarii PSD folosesc însemne electorale ale acesteia pe cutiile cu măști destinate elevilor.

Din punct de vedere moral este o josnicie, din punct de vedere legal sunt cel puțin trei încălcări: nu este permisă oferirea de bunuri, foloase materiale, în campania electorală; în al doilea rând nu este permisă campania electorală în școli; în al treilea rând este interzisă folosirea funcționarilor publici în campania electorală”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

ADVERTISING

El a punctat că ”școlile bucureștene și măsurile preventive din domeniul sănătății NU trebuie contaminate cu propaganda electorală a PSD!”

”Acest stil de a face politică trebuie să dispară din București. Și va dispărea. Noul București va însemna inclusiv o administrație corectă, imparțială, care tratează bucureștenii cu respect și care nu amestecă actul administrativ cu politica de partid”, se mai arată în postare.

Vezi și Nicușor Dan o provoacă pe Gabriela Firea la 3 dezbateri electorale, față în față

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3254574121286845
https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3254599381284319

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇