Cum se respectă distanțarea socială în școlile din lume. Idei creative și distractive pentru cei mici (Galerie foto)

Cum se respectă distanțarea socială în școlile din lume. Idei creative și distractive pentru cei mici (Galerie foto)

Redeschiderea școlilor este o provocare peste tot în lume. Distanțarea socială vine cu neajunsurile sale, pe care profesorii încearcă să le mascheze cum știu ei mai bine. Câțiva au venit însă cu idei care ar merita puse în aplicare nu numai în școlile în care aceștia predau.

Dacă elevii, mai mici sau mai mari, sunt nerăbdători să se reîntoarcă la școală, părinții și profesorii sunt anxioși gândindu-se cum vor decurge lucrurile.

Iată câteva idei creative, adunate de Bored Panda, prin care cei mici pot fi ținuți la distanță unii de alții, fără a resimți asta ca pe o pedeapsă.

În China, în unele școli, elevii vor purta pe spate niște aripi, astfel încât nu se vor putea apropia prea mult unii de alții. Cei mici sunt încântați de găselniță - pentru ei fiecare zi va fi ca o sărbătoare.

ADVERTISING

Copiii trebuie să poarte mască? Răspunsuri de la specialiști la cele mai frecvente întrebări pe care și le pun părinții

Într-o școală din Texas, băncile au fost transformate în mici jeepuri, ceea ce, cu siguranță, le va plăcea celor mici.

Iar într-o altă școală, deasupra despărțitoarelor de plexiglas a fost montată o umbrelă de plajă. Orice, pentru ca cei mici să nu resimtă anxietatea celor mari.

Și tot în China, elevii vor purta pe cap niște băscuțe prevăzute cu niște brațe, tot pentru distanțarea socială.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Regulile anti-COVID, în lume: Purtați masca așa cum vă purtați chiloții și păstrați măcar un cangur sau un crocodil între voi

În multe școli, au fost trasate linii pe jos, în centru aflându-se pupitrul, astfel încât fiecare elev să știe care este spațiul care i se cuvine.

La bibliotecă sau în clase, copiii din unele unități de învățământ au la dispoziție niște bărci, în care se cufundă pentru a citi. Bineînțeles, acestea respectă distanțarea socială, dar într-un mod jucăuș și creativ.

Vezi și Cum se decide, de fapt, ce se întâmplă cu școlile? Iohannis anunță că a dat informații false din cauza Ministerului Sănătății

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇