Elevii de la Școala Centrală din București nu vin la școală, deşi ar putea. Părinţii însă se tem că nu este asigurată distanţarea

Elevii de la Școala Centrală din București nu vin la școală, deşi ar putea.  Părinţii însă se tem că nu este asigurată distanţarea

Deși tuturor elevilor din București li s-a permis să meargă fizic, începând de azi, la școală, cei de la Școala Centrală vor învăța toată săptămâna în sistem online.

Este vorba despre elevii claselor V-VII și IX-XI, iar motivul este lipsa spațiului, potrivit Edupedu.

Mai exact, nu li se poate asigura distanța de cel puțin 1 metru între bănci, a declarat pentru Edupedu.ro directorul Octavian-Lucian Popa.

Însă de luni elevi de la toate clasele ar urma să vină fizic la școală.

„Intrăm în scenariul 1 de luni, pentru că avem situații punctuale ale unor părinți care nu erau pregătiți fizic să îi aducă la școală de astăzi. În total, erau 87 de părinți care au răspuns că nu își pot aduce copiii, din diverse motive.

ADVERTISING

Nu putem lua o decizie ca schimbul 1 să vina de luni și schimbul 2 să vină de miercuri și atunci în Consiliul de Administrație s-a luat această decizie”, a declarat directorul Școlii Centrale.

Părinții celor de-a VIII-a și a XII-a au solicitat însă trecerea în online a cursurilor din clasele terminale, pentru că se tem ca elevii să nu se infecteze cu noul coronavirus cu 3 săptămâni înainte de examene.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București a declarat pentru Edupedu.ro că nicio altă școală din Capitală nu a mai anunțat până acum continuarea orelor exclusiv online a tuturor elevilor de clasele V-VII și IX-XI.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇