Toţi elevii din Bucureşti revin azi fizic la şcoală. Totuşi, unele şcoli rămân online

Toţi elevii din Bucureşti revin azi fizic la şcoală. Totuşi, unele şcoli rămân online

Toți elevii din București se pot întoarce de azi fizic la școală, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El a precizat că, în cazul în care există școli care nu pot asigura învâțământul în format fizic din cauza infrastructurii, pot decide, punctual, să continue cu învățământul online.

”De mâine (miercuri - n.red.), toți elevii revin fizic la ore. Unde lucrurile sunt diferite, unde există probleme cu infrastructura, școlile pot decide punctual să continue cu învățământul online”, a spus marți prefectul.

ADVERTISING

Totodată, elevii care prezintă certificate medicale care atestă faptul că nu se pot prezenta fizic la ore vor rămâne acasă și vor beneficia de educație online.

Prefectul Capitalei a explicat și ce se întâmplă în cazul în care un elev va fi confirmat cu Covid.

”Dacă în clasă se confirmă un caz de Covid, Consiliul de Administrație al școlii ia decizia de a trece clasa respectivă în online. Dacă sunt și profesori care au ore la mai multe clase, toată școala poate trece în online, cerându-ne acest lucru, cu aviz de la INSP și DSP”, a precizat Alin Stoica.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cinci școli din București vor face ore online

Totuşi, cinci unități școlare vor face cursuri în sistem online, miercuri, motivele fiind “justificate de infrastructură”, a declarat Gianina Georgescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru Edupedu.

Acestea sunt:

  • Școala gimnaziala ,,Voievod Neagoe Basarab”,
  • Școala gimnazială,,Sfinții Constantin și Elena”,
  • Scoala gimnazială ,,Adrian Păunescu”,
  • Liceul de arte,,Nicolae Tonitza”,
  • Școala gimnazială nr 124.

Totodată, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a informat că nicio şcoală nu a solicitat suspendarea cursurilor pe criteriul epidemiologic.

ADVERTISING

"Pe criteriul epidemiologic, nicio şcoală nu a solicitat suspendarea cursurilor. Azi, au activitatea suspendată 38 de clase", se arată într-o informare a IŞMB.

Nu se mai ia în calcul incidența de vineri

Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat luni în Monitorul Oficial.

Astfel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli se va face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie. Marţi incidenţa în Bucureşti este de 0,89 la mie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmase încă de luni că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală. Decizia a devenit oficială abia azi.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇