Ordinul care schimbă scenariile după care elevii merg la şcoală, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul care schimbă scenariile după care elevii merg la şcoală, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli se va face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, practic, s-a renunţat la sintagma "săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri".

"Practic, prin articolul 3 alineatul 2 am renunţat la sintagma «săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri». Acestea sunt cuvintele care au ieşit din ceea ce se cunoaşte. Dacă Bucureştiul este de luni sub rata de infectare de unu la mie de ce trebuie să sufere copiii toată săptămămâna neavând acces la şcoală?

Încercăm să ne adaptăm la o realitate într-o continuă schimbare, având în minte în permanenţă interesul elevului, pentru că pe mine cel puţin nu o să mă convingă nimeni că elevii nu înregistrează pierderi rămânând în sistemul online", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a menţionat că se doreşte să li se dea posibilitatea elevilor de a merge la şcoală, fără a-i obliga însă pe cei care au simptome sau vulnerabilităţi.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat luni că, în cazul în care se menţine trendul descendent al ratei de infectare în Bucureşti, atunci marţi la avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide cu privire la revenirea elevilor cu prezenţă fizică în şcoli.

Hotărârea ar putea intra în vigoare cel mai devreme miercuri, a adăugat el.

Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie.