Creşte numărul profesorilor confirmaţi cu Covid în Timiș. Trei directori de şcoală sunt internaţi

Creşte numărul profesorilor confirmaţi cu Covid în Timiș. Trei directori de şcoală sunt internaţi

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, este îngrijorat de numărul mare al elevilor şi al cadrelor didactice care s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la începerea anului şcolar, după ce 123 de angajaţi au fost confirmaţi cu COVID, iar trei directori de şcoli sunt internaţi, dar nu în stare gravă.

„Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi. Avem 423 de elevi infectaţi cu SARS-CoV-2, 123 de angajaţi din sistem, iar 334 de clase cu 8.122 de elevi au trecut în sistemul online, la care se adaugă 392 de elevi care sunt online pentru că au motivări din alte cauze medicale decât COVID sau au în familii membri cu afecţiuni care-i fac vulnerabili”, a afirmat Marin Popescu.

ADVERTISING

Şeful IŞJ a adăugat că primele 3.000 de teste distribuite şcolilor se epuizează marţi, dar Direcţia de Sănătate Publică Timiş a solicitat deja Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de teste pentru unităţile şcolare din judeţ.

Peste 50 de mii de elevi ar putea intra în online

Ţinând cont de trendul crescând al contaminărilor, Marin Popescu anticipează că 51.000 de elevi vor intra online de săptămâna viitoare, ceilalţi continuând în sistemul faţă în faţă şi pentru aceştia este nevoie de testare.

"Am luat în calcul şi posibilitatea că nu are cine să aplice testele, având deficit de personal medical, dar cu sprijinul colegilor de la învăţământul special am creat echipe mobile pentru intervenţia de aplicare a testelor. Avem o solicitare de la Liceul de Informatică Grigore Moisil din Timişoara pentru echipă mobilă de teste", a menţionat Popescu.

ADVERTISING

În altă ordine de idei, Marin Popescu a adăugat că Inspectoratul Şcolar are un stoc de computere, destul de redus, care ar putea înlocui eventualele echipamente IT care le-au fost date elevilor şi care s-au defectat.

Marea parte a şcolilor le-au lăsat elevilor tabletele şi în timpul vacanţei de vară.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇