Clienții eMAG au donat peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului școlar

Clienții eMAG au donat peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului școlar

Donațiile pe care clienții eMAG le-au oferit în cadrul campaniei „Educația nu se oprește niciodată”, derulată alături de Fundația Nouă ne pasă, în ultimele două luni, vor asigura peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii cu risc de abandon școlar, prin programul „Nouă ne pasă”. În perioada 21 aprilie-21 iunie 2022, prin intermediul platformei eMAG și a aplicației s-au strâns peste 16.500 donații, având o valoare cumulată de peste 160.600 de lei. 

Cu ajutorul donațiilor strânse pe eMAG, copiii din programul de recuperare a materiei “Nouă ne pasă” vor beneficia de ore remediale din partea profesorilor înscriși în program, la matematică și limba română, și își vor putea continua parcursul școlar și în anul 2022/2023. Grupele cuprind maxim 10 copii care pot participa în program minimum trei ani, iar pe lângă ajutor de la profesori, ei primesc și o masă caldă de trei ori pe săptămână.  

ADVERTISING

„Dorim să le mulțumim tuturor celor care, prin contribuția lor, au ales să doneze pentru a susține un copil în școală, chiar și în aceasta perioadă în care inflația diminuează bugetul disponibil al oricărei familii. Generozitatea clienților noștri ne onorează și vedem că împreună putem face ca educația să nu se oprească pentru o parte dintre copiii din mediul rural care renunță la școală din cauza sărăciei și a rezultatelor foarte slabe. Sperăm și  că prin demersul nostru am contribuit la conștientizarea acestei probleme care ne afectează pe toți. Continuăm să susținem programele Fundației Nouă ne pasă cu convingerea că doar prin educație putem să creăm prosperitate și ne putem menține copiii în școală și în țară”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG. 

ADVERTISING

„Le suntem recunoscători celor care au fost alături de noi, atât pentru această campanie, cât și pentru implementarea și dezvoltarea programului până la momentul acesteia. Dincolo de donații, campania a deschis o discuție despre o problemă dureroasă a societății, care de obicei rămâne în cercul restrâns, al a familiilor și al profesorilor. Gestul celor peste 16.500 de donatori pentru “Clasa care nu se lasă” ne dă încredere să continuăm programele Fundație, dar mai ales le dă încredere profesorilor cu care lucrăm, care în acest fel văd că nu sunt singuri și că au alături mulți oameni cărora le pasă”, a declarat Tudor Vlad, Președinte Fundația Nouă ne pasă. 

ADVERTISING

Participarea în programul Nouă ne pasă este deschisă oricărei echipe de profesori din mediul rural care aplică cu propuneri de proiecte, fiind selectate cele mai convingătoare aplicații. Fiecare școală selectată beneficiază de sprijin financiar, iar suma oferită acoperă cheltuielile pentru masa copiilor la școală, materialele didactice și plata profesorilor.

Înființat în 2016, programul „Nouă ne pasă” a ajuns astăzi în cele mai îndepărtate și sărace zone, astfel că de la șase școli din cinci județe, acum cuprinde 84 de școli din 31 de județe. În anul școlar care tocmai s-a încheiat, 2.422 de copii au fost susținuți de 377 de profesori. 

Campania „Educația nu se oprește niciodată” face parte din platforma de sustenabilitate eMAG, „Responsabilitatea noastră nu se oprește niciodată”.

Despre eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc și prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria.

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. În plus, clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum Genius, abonamentul care oferă livrare gratuită și alte beneficii sau servicii de eșalonare a plății precum Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.

Despre Fundația Nouă ne pasă

Creată în 2012, cu denumirea Fundația eMAG pentru educație, și redenumită în 2021, Fundația Nouă ne pasă s-a născut din dorința de a sprijini procesul educațional al copiilor și tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susținerea performanței, cultivarea unor valori autentice. Prin programele dezvoltate urmărim să creștem șansele fiecărui copil sau tânăr printr-un proces de formare concludent, adaptat nevoilor și intereselor lui. Alături de parteneri, profesori și învățători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil și cultivăm creativitatea și libertatea de gândire. https://www.nouanepasa.ro/ 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇