Cîmpeanu spune că personalul din învăţământ va avea prioritate la vaccinare, Gheorghiță îl contrazice: Nu vor fi cabinete special destinate acestei categorii şi nici locuri rezervate pe platformă

Cîmpeanu spune că personalul din învăţământ va avea prioritate la vaccinare, Gheorghiță îl contrazice: Nu vor fi cabinete special destinate acestei categorii şi nici locuri rezervate pe platformă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că a stabilit cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca din a doua jumătate a lunii februarie personalul din învăţământ să aibă ”o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”.

Însă acesta din urmă neagă cele spuse de Cîmpeanu precizând că nu se creează un sistem special pentru angajații din școli.

”Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”, a fost declarația făcută de ministrul Educației.

ADVERTISING

Joi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a spus însă la Europa FM că nu vor exista cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că, în etapa de vaccinare cu serul AstraZeneca, ce va debuta din 15 februarie, personalul din învățământ poate fi programat de către angajator pe locurile disponibile în platformă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă.

Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare”, a spus Gheorghiță.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că discuția cu ministrul Educației a existat, dar strategia despre care a vorbit a fost luată în calcul înainte de deschiderea școlilor.

„Am avut mai multe discuții cu domnul ministru. Această strategie s-a luat în calcul înainte de deschiderea școlilor, însă, ținând cont de numărul limitat de doze, nu am putut da curs aceelei strategii. În aceste condiții, când deja peste 110.000 de persoane din învățământ sunt programate, nu se mai justifica crearea unor linii separate pentru vaccinarea personalului din unitățile școlare.”

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇