Cîmpeanu: Anul școlar ar putea începe mai devreme

Cîmpeanu: Anul școlar ar putea începe mai devreme

Anul școlar ar putea începe mai devreme, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ”pentru a avea o perioadă mai lungă”.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă”, a declarat Sorin Câmpeanu la EuropaFM.

Potrivit EduPedu.ro, anul școlar 2021-2020 începe pe 13 septembrie și are 34 de săptămâni de cursuri. Astfel, România are unul dintre cei mai scurți ani școlari din UE.

Deșteptarea României: ministrul Sorin Cîmpeanu răspunde întrebărilor venite de la ascultătorii Europa FM. Ce ați schimba urgent în școala românească?

Deșteptarea României: ministrul Sorin Cîmpeanu răspunde întrebărilor venite de la ascultătorii Europa FM.Ce ați schimba urgent în școala românească?https://www.europafm.ro/desteptarea-romaniei-sorin-cimpeanu-raspune-intrebarilor-venite-de-la-ascultatorii-europa-fm/

Posted by Radio Europa FM on Thursday, March 4, 2021

Educație digitală și curiculum particularizat

Potrivit oficialului, anul acesta prioritar a fost organizarea concursurilor pentru angajarea directoilor de școli, însă anul viitor va avea alte priorități.

ADVERTISING

El a vorbit și despre o ”diversificare a resurselor educaționale” și despre includerea unui set de materii care să genereze competențele de bază (precum competențele digitale).

(”...)iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai spus Cîmpeanu.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇