Azi începe școala: Aproximativ 1,9 milioane de elevi sunt așteptați în bănci, după vacanţa prelungită

Azi începe școala: Aproximativ 1,9 milioane de elevi sunt așteptați în bănci, după vacanţa prelungită

Aproximativ 1,9 milioane de elevi reiau cursurile, cu prezenţă fizică, începând de astăzi.

Este vorba despre toţi cei înscrişi în ciclul primar şi în grădiniţe, precum şi de aproape 500.000 de elevi din localităţi cu rata de infectare mai mică de 1 la mie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pentru elevii din peste 1.100 de localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID depăşeşte acest prag, cursurile se reiau online. Elevii din clasele terminale vor reveni în bănci luni, pentru că ei nu au avut vacanţă prelungită.

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se reiau cursurile.

Așadar, sunt valabile două scenarii:

  • cel verde, cu toti elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie,
  • scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie, unde merg fizic la şcoală preşcolarii din elevii din clasele primare, terminale şi speciale, restul desfăşurând cursurile online.

Peste 1.100 de localităţi sunt în scenariul galben. Cea mai mare rată de infectare din ţară, de 8,37, se înregistrează în localitatea Berzoia din judeţul Caraş-Severin. 

Ce elevi merg fizic la școală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că vor merge fizic la şcoală toţi elevii din învăţământul primar şi grădiniţe - 1.400.000, dar şi elevii de clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea din cele 2.057 de localităţi cu rata de infectare sub 1 la mie.

El a adăugat că elevii din clasele de gimnaziu şi liceu din alte 1.124 de localităţi, unde rata de infectare depăşeşte pragul de 1 la mie, vor reîncepe şcoala online.

El a explicat că raportat la rata de infectare din fiecare zi de vineri se va stabili cum se desfăşoară cursurile în săptămâna următoare.

"Oricum, luni, indiferent de scenariu, vor reveni la şcoală elevii din clasele terminale. Este vorba de 370.000 de elevi de clasa a opta, a XII-a, a XIII-a şi de elevi din clasele terminale din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal", a arătat el.

El a menţionat că elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile în 4 iunie, iar elevii de clasa a VIII - în 11 iunie, pentru a susţine Evaluarea Naţională cu prezenţă fizică în sesiunea normală începând din 22 iunie. Examenul de Bacalaureat va începe în 28 iunie.

Vezi și Miercuri începe şcoala. Harta României în funcţie de scenariul de revenire la clasă: Peste 2.000 de localităţi sunt în scenariul verde


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!