Proprietarii de restaurante afirmă că 10.000 de firme vor intra în faliment, chiar dacă primesc ajutor de la Guvern

Proprietarii de restaurante afirmă că 10.000 de firme vor intra în faliment, chiar dacă primesc ajutor de la Guvern

Secretarul general al Asociației barurilor și restaurantelor (HORA), Dragoș Petrescu, este de părere că – în ciuda ajutorului promis de Guvernul României – 10.000 de baruri și restaurante vor falimenta.

Petrescu a explicat pentru Profit.ro că schema de ajutor pentru industria ospitalității propusă de Guvernul Orban va sprijini industria. Mai exact, va ajuta circa 15.000 de firme să evite falimentul și va reprezenta un sprijin important pentru alte 20.000 de societăți.

Cu toate acestea, 10.000 de baruri și restaurante nu vor mai putea fi salvate, a apreciat Dragoș Petrescu, reprezentat al industriei și deținător al lanțului City Grill.

ADVERTISING

Potrivit Profit.ro, schema de ajutor înseamnă că unitățile vor primi până la 20% din diferența dintre cifra de afaceri din 2019 și cea din 2020 (an în care s-a încasat mult mai puțin din cauza restricțiilor impuse de pandemie).

Iar asta înseamnă că acele baruri și restaurante care au funcționat puțin anul trecut sau care nu și-au declarat toate veniturile ar putea primi prea puțini bani de la stat pentru a evita falimentul.

ADVERTISING

Mai multe detalii privind detaliile oferite de Dragoș Petrescu puteți citi pe Profit.ro.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇