Preţurile locuinţelor ANL scăd la nivelul celor din 2019, printr-o ordonanță de urgență

Preţurile locuinţelor ANL scăd la nivelul celor din 2019, printr-o ordonanță de urgență

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care soluţionează dublarea din 2020 a preţurilor de vânzare şi chirie a locuinţelor ANL şi previne o nouă majorare de preţ, anunţă, joi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, în consecinţa majorărilor veniturilor din domeniul construcţiilor şi, implicit, a costurilor de construcţie, de pe o zi pe alta, preţul locuinţelor destinate tinerilor, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a fost majorat semnificativ, aproape dublat în 2020.

ADVERTISING

Măsura adoptată joi rescrie prevederea care ţintea acoperirea costurilor de construcţie a unei noi locuinţe din preţul de vânzare a celor existente.

"Locuinţele ANL sunt destinate pentru tineri, scopul acestora este de a asigura o chirie şi mai apoi o locuinţă proprie la un preţ accesibil. Decizia Guvernului de astăzi este un ajutor pentru tineri în acest sens”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

El a arătat că, potrivit ordonanţei adoptate joi, preţul de vânzare a locuinţelor porneşte de la costul de construcţie al imobilului în cauză, nu de la costul de înlocuire, şi se scade, pe lângă amortizare, şi chiria plătită până la momentul achiziţiei.

ADVERTISING

Noile reglementări prevăd şi o pondere conformă gradului de indice al localităţilor, astfel că locuinţele din oraşele mai mici vor fi mai ieftine decât cele din municipiile reşedinţă de judeţ sau din Capitală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇