Musk vinde acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Valoarea companiei a scăzut cu 27% în acest an

Musk vinde acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Valoarea companiei a scăzut cu 27% în acest an

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, după ce a încheiat un acord de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter.

CEO-ul Tesla a vândut 4,4 milioane de acţiuni pe 26 şi 27 aprilie, potrivit datelor din documentele depuse joi seara la “ASF-ul” american.

Analiştii de pe Wall Street şi investitorii au suspectat că Musk ar putea fi nevoit să vândă unele acţiuni pentru a acoperi partea de capital de 21 de miliarde de dolari din tranzacţia cu Twitter pe care a garantat-o personal, scrie Bloomberg.

Musk a scris pe Twitter, la scurt timp după ce au fost făcute publice tranzacţiile, că nu are "nicio altă vânzare Tesla planificată după ziua de astăzi".

"Este un ciclu brutal de parcurs pentru investitorii Tesla şi aruncă o umbră asupra brandului, Musk vânzând mai multe acţiuni", spune Dan Ives de la Wedbush.

Tesla a închis joi la 877 de dolari pe acţiune, minus 0,4% faţă de şedinţa precedentă.

De la începutul lui 2022 acţiunile au minus 27%.

Nu este clar dacă Musk a terminat de descărcat acţiunile Tesla, deoarece tweet-ul său ar putea implica faptul că a vândut mai multe acţiuni joi, care ar trebui să fie raportate până vineri, notează Bloomberg.

Tranzacţia cu Twitter este pregătită să fie una dintre cele mai mari achiziţii din istorie, Musk asigurând o finanţare de 25,5 miliarde de dolari sub formă de datorie şi de împrumut în marjă de la creditori, inclusiv Morgan Stanley.

Acţiunile Twitter au închis joi la 49,11 dolari, mai puţin decât cei 54,20 dolari pe care investitorii îi vor primi pentru fiecare acţiune pe care o deţin în baza acordului încheiat de companie cu Musk.

Musk s-a debarasat de milioane de acţiuni Tesla în valoare de peste 16 miliarde de dolari spre sfârşitul anului 2021, primele sale vânzări în mai bine de cinci ani. Acestea au început în noiembrie, după ce şi-a întrebat armata de urmăritori de pe Twitter dacă ar trebui să-şi reducă participaţia la producătorul auto.

Cu o avere de 252,2 miliarde de dolari, Musk este cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Însă recenta cădere a acţiunilor Tesla i-a luat 18 miliarde de dolari din averea sa netă în acest an, chiar dacă producătorul auto a raportat la începutul acestei luni câştiguri peste aşteptări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇