Musk şi-a asigurat 7 miliarde de dolari de la prieteni şi investitori pentru achiziţia Twitter. Inclusiv un prinţ saudit

Musk şi-a asigurat 7 miliarde de dolari de la prieteni şi investitori pentru achiziţia Twitter. Inclusiv un prinţ saudit

Elon Musk a afirmat că deţine 7,14 miliarde de dolari pentru a finanţa preluarea Twitter, menţionând printre investitori pe co-fondatorul Oracle Larry Ellison, dar şi pe prinţul şi omul de afaceri saudit Al-Walid bin Talal.

Într-un document transmis miercuri, şeful Tesla şi SpaceX numeşte un total de 19 investitori care au acceptat să contribuie la achiziţionarea reţelei de socializare, relatează AFP.

Multimiliardarul Larry Ellison, care a co-fondat gigantul informatic Oracle şi face parte din consiliul de administraţie al Tesla, urmează să contribuie cu un miliard de dolari.

Printre principalii contributori se numără şi fondurile de investiţii Sequoia Capital (800 de milioane de dolari) şi Vy Capital (700 de milioane), precum şi platforma de schimb de criptomonede Binance (500 de milioane).

Prinţul bin Talal, la rândul său, va pune la dispoziţie aproape 35 de milioane din acţiunile sale de pe Twitter odată ce preluarea va fi finalizată pentru a păstra o participaţie în capitalul companiei pe care Elon Musk doreşte să o retragă de la Bursa de Valori din New York.

Aceasta reprezintă aproximativ 1,9 miliarde de dolari la preţul de cumpărare propus de şeful Tesla, 54,20 dolari per acţiune.

Investitorul saudit a considerat iniţial oferta lui Musk prea scăzută în raport cu ”valoarea intrinsecă a Twitter”.

”Îmi pare bine să iau legătura cu tine, ‘noul’ meu prieten @elonmusk”, a scris prinţul bin Talal joi pe Twitter, în răspuns la o postare a şefului Tesla la mijlocul lunii aprilie. ”Cred că vei fi un lider excelent pentru Twitter pentru a-şi propulsa şi maximiza potenţialul imens”, a adăugat el.

Publicitate

O persoană apropiată situaţiei a declarat joi că Elon Musk va deveni CEO temporar al Twitter, după finalizarea preluării.

Musk este, de asemenea, CEO al Tesla şi conduce alte două companii, The Boring Company şi SpaceX.

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu 8%, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de faptul că implicarea lui Musk la Twitter l-ar putea distrage de la conducerea celui mai valoros producător de maşini electrice din lume.

Acţiunile Twitter, pe de altă parte, şi-au extins câştigurile şi au crescut cu aproximativ 4% la 50,89 dolari pe unitate, apropiindu-se de preţul preluării, de 54,20 dolari pe acţiune, investitorii considerând că noua finanţare face ca încheierea tranzacţiei să fie mai probabilă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇