Musk ar vrea ca firmele şi guvernele să plătească pentru a utiliza Twitter

Musk ar vrea ca firmele şi guvernele să plătească pentru a utiliza Twitter

Elon Musk a spus că firmele şi guvernele ar putea să plătească în curând ”un cost mic” pentru a utiliza Twitter, la doar câteva săptămâni după ce a anunţat că intenţionează să cumpere platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari.

Miliardarul, care este şi CEO-ul Tesla şi SpaceX, a adăugat într-o postare publicată marţi târziu că platforma va continua să fie gratuită pentru ”utilizatorii ocazionali”, transmite Reuters.

Nu este clar cât de mult ar dori Musk să perceapă firmelor şi guvernelor sau dacă anumite grupuri, cum ar fi organizaţiile non-profit şi jurnaliştii, ar fi scutite de orice taxe impuse. Twitter a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de CNBC.

ADVERTISING

De-a lungul anilor, Twitter nu a reuşit să câştige la fel de mulţi bani ca alte platforme de social media, cum ar fi Facebook, Instagram şi YouTube.

Musk, care are 90,7 milioane de urmăritori pe Twitter, a spus anterior că doreşte ”să facă Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii”.

Twitter experimentează deja un serviciu de abonament plătit numit Twitter Blue, în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, care oferă funcţii suplimentare.

Oferta premium, care costă 2,99 dolari pe lună în SUA, oferă utilizatorilor acces la funcţii precum anularea tweet-urilor şi marcarea tweet-urilor.

ADVERTISING

Musk a declarat luna trecută că doreşte să reducă preţul Twitter Blue şi să facă modificări serviciului, inclusiv introducerea unei interdicţii a reclamelor.

Musk a mai spus că toate mesajele directe ale Twitter ar trebui să fie criptate de la capăt la capăt, astfel încât nimeni să nu poată spiona sau pirata mesajele unui utilizator.

La Gala Met anuală de luni, Musk a spus că Twitter trebuie, de asemenea, să scape de roboţii, trolii şi escrocii care există pe platformă. ”Nu vrem ca oamenii să fie păcăliţi cu banii lor şi aşa ceva”, a spus el.

ADVERTISING

Twitter este în prezent listată la bursa Nasdaq din New York, dar Musk speră să o transforme în companie publică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇