Ministrul Ghinea cere idei pentru a simplifica sistemul informatic de gestiune a proiectelor pe fonduri UE

Ministrul Ghinea cere idei pentru a simplifica sistemul informatic de gestiune a proiectelor pe fonduri UE

Ministrul Cristian Ghinea anunță pe o rețea socială că el și oamenii săi strâng idei de simplificare a sistemului informatic de gestiune a proiectelor pe fonduri europene.

„V-a enervat MySMIS? Și pe mine. Haideți să îl facem mai simplu. Împreună.

Strângem idei de simplificare a sistemului informatic de gestiune a proiectelor pe fonduri europene", a scris ministrul Ghinea pe Facebook.

El a anunțat că a fost lansat, pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, un formular prin care se strâng idei și sugestii de simplificare a aplicației informatice și a procesului prin care sunt depuse și gestionate proiectele pe fonduri europene – MySMIS.

ADVERTISING

Formularul poate fi completat AICI, până la 14 martie.

"Aceasta este a doua etapă a procesului de colectare de sugestii pentru îmbunătățirea sistemului – în prima etapă ne-am consultat cu sute de persoane care lucrează 'de partea cealaltă' a aplicației, în procesul de evaluare", a punctat ministrul Fondurilor Europene.

Acesta a amintit că la primul său mandat, când a preluat Ministerul Fondurilor Europene, a găsit un sistem MySMIS nefuncțional, deși România se angajase prin Acordul de Parteneriat să îl finalizeze până în 2014.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Am reluat practic de la zero construirea aplicației și în urma unui efort imens l-am pus pe picioare într-un timp record. A fost soluție de urgență. Dar a suferit mereu la partea de ușurința utilizării și (non)simplitate.

Pentru următorul exercițiu bugetar ne pregătim din timp. Această consultare cu beneficiarii de fonduri este doar un pas în procesul de simplificare și debirocratizare.

Pentru noile Programe Operaționale vom aplica principiul debirocratizării și simplificării procedurilor. Obiectivul trebui să fie ca statul roman să nu mai consume timp și resurse pe controlat hârtii, ci să se concentreze pe urmărirea impactului proiectelor", a încheiat el.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇