Ministrul Economiei anunţă modificări la ordonanţa prin care se acordă granturi IMM-urilor. Ce schimbări au fost aduse

Ministrul Economiei anunţă modificări la ordonanţa prin care se acordă granturi IMM-urilor. Ce schimbări au fost aduse

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţă că Guvernul a modificat, în şedinţa de miercuri seară, ordonanţa 130 care prevede acordarea de granturi companiilor, pe baza a trei scheme de ajutor.

În prima schemă de ajutor, prin care se acordă microgranturi de 2.000 de euro, au fost introduse întreprinderile familiale şi cele individuale şi a fost modificată modalitatea de calcul pentru firmele înfiinţate în 2019.

De asemenea, bugetul pentru schema 2 de ajutor care prevede acordarea de granturi de capital de lucru de până în 150.000 de euro a fost majorat la un miliard de euro, în timp ce schema 3, referitoare la granturi de investiţii de până la 200.000 de euro, va fi pusă în aplicare săptămâna viitoare.

ADVERTISING

"Prin modificările la această ordonanţă practic am suplimentat bugetul schemei 2 până la un miliard de euro de la 350 de milioane de euro pentru a putea ca toţi cei care au depus proiecte în schema 2 de capital de lucru, toate cele 22.226 de firme care sunt eligibile sau care vor fi eligibile în faza de evaluare, să poată beneficia de finanţare.

Este o promisiune pe care premierul Orban a făcut-o, este o promisiune pe care Guvernul Orban a făcut-o şi ne ţinem de cuvânt. Astăzi am demonstrat că am suplimentat acest buget”, a afirmat ministrul Virgil Popescu, miercuri seară, la finalul şedinţei de guvern.

ADVERTISING

Condițiile de eligibilitate pentru schema 1 au fost modificate

Ministrul Economiei a anunţat, de asemenea, că au fost modificate, prin decizia Executivului, condiţiile de eligibilitate pentru aplicarea în cadrul schemei 1, microgranturi de capital de lucru în valoare de 2.000 de euro.

Astfel, dacă înainte cifra de afaceri pe care firmele aplicante trebuia să o aibă era de 5.000 de euro, această condiţie a fost modificată astfel încât, pentru companiile înfiinţate în anul 2019 şi care nu au înregistrat un an financiar complet, cifra de afaceri se va calcula raportat la numărul de luni.

ADVERTISING

"Practic, cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro media lunară a celor 5.000 de euro împărţit la 12” a explicat ministrul.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇