Mega Image a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru șobolanii care împărțeau un covrig

Mega Image a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru șobolanii care împărțeau un covrig

După imaginile cu șobolanii din Mega Image care se înfruptau dintr-un covrig, supermarketul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Amenda a fost dată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În urmă cu două zile, în spaţiul public au circulat imagini cu şobolani printre produsele alimentare dintr-un magazin al lanţului Mega Image. De altfel, retailerul a publicat scuze pentru situaţia creată pe reţelele de socializare.

"Situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic", se arată într-un comunicat ANSVSA.

ADVERTISING

În urma verificărilor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei.

Magazinul e temporar închis

Magazinul şi-a suspendat temporar activitatea. Acum, are obligaţia să efectueze temeinic operaţiunile de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie (DDD) şi să asigure igienizarea tuturor spaţiilor de recepţie, depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare.

Activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanţii unităţii vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acţiuni obligatorii. În plus, reprezentanţii ANSVSA au precizat că fac controale în toate magazinele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reamintim că Sectorul 1 este puternic afectat de un război al gunoiului dus între primarul Clotilde Armand (USR PLUS) și compania Romprest și la containerele din cartier, dar și pe străzi, se adună munți de gunoaie.

În plus, în acest an, în București, deratizarea abia începe în aceste zile, cu o întârziere de circa 4 luni față de anul trecut.

Vezi și Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇