Xiaomi a lansat prima sa mașină electrică, cu un preț strivitor: Va fi produs un SU7 la fiecare 76 de secunde

Xiaomi a lansat prima sa mașină electrică, cu un preț strivitor: Va fi produs un SU7 la fiecare 76 de secunde
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Compania chineză de smartphone-uri Xiaomi a anunţat că va vinde primul său vehicul electric SU7 cu un preţ mult mai mic decât cel al Tesla Model 3, pe măsură ce războaiele preţurilor se intensifică pe piaţa extrem de competitivă a maşinilor electrice din China.

CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a declarat că versiunea standard a vehiculului SU7 se va vinde cu 215.900 de yuani (30.408 dolari) în ţară – un preţ despre care el a recunoscut că ar însemna că fiecare maşină va fi comercializată în pierdere, transmite CNBC.

Preţul automobilului Model 3 al Tesla porneşte de la 245.900 de yuani în China.

Un SU7 la fiecare 76 de secunde

Lei a susţinut că versiunea standard a SU7 a depăşit Model 3 cu mai mult de 90% din specificaţiile sale, cu excepţia a două aspecte despre care a spus că Xiaomi ar avea nevoie de cel puţin trei până la cinci ani pentru a ajunge din urmă Tesla.

ADVERTISING

SU7 are o autonomie minimă de 700 de kilometri, faţă de cei 606 de kilometri ai Model 3.

Comenzile au depăşit 50.000 de maşini în cele 27 de minute de când vânzările au început joi, la ora 22:00, ora Beijingului, a anunțat compania.

Livrările sunt programate să înceapă până la sfârşitul lunii aprilie, a spus Lei.

Acesta a mai susţinut că fabrica de maşini Xiaomi, pentru care toţi paşii ”cheie” sunt complet automatizaţi, poate produce un SU7 la fiecare 76 de secunde.

Nu e însă clar dacă fabrica este pe deplin operaţională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Xiaomi a spus pe reţelele de socializare că SU7 va fi cel mai bun sedan ”sub 500.000 de yuani” (69.328 de dolari).

Maşina intră pe o piaţă extrem de competitivă din China, unde companiile lansează o mulţime de modele noi şi reduc preţurile pentru a supravieţui.

Tesla Model 3 al lui este cel mai bine vândut nou sedan electric din China, care are o autonomie de rulare de cel puţin 600 de kilometri şi costă mai puţin de 500.000 de yuani, potrivit datelor de pe site-ul web al industriei Autohome.

Gamă largă de accesorii

Şefii startup-urilor de maşini electrice concurente Nio, Xpeng şi Li Auto au fost printre invitaţii prezenţi la evenimentul de lansare Xiaomi SU7.

ADVERTISING

Lei a prezentat o gamă largă de accesorii, cum ar fi un frigider pentru maşină, un paravan personalizat pentru geamul din faţă şi un suport pentru smartphone, unele disponibile gratuit la achiziţionarea unei maşini înainte de sfârşitul lunii aprilie, iar altele la un preţ separat.

SU7 acceptă Car Play al Apple şi se poate integra cu iPad-ul, a spus Lei. El a dezvăluit, de asemenea, tehnologia de asistenţă a şoferului pentru autostrăzi şi oraşe, care urmează să fie complet disponibilă în China în august.

Autopilotul Tesla pentru asistenţa şoferului pe autostrăzi este disponibil în China, dar ”Full Self Driving” al companiei pentru străzile oraşului nu a fost încă lansat în ţară.

SU7 face parte din strategia recent lansată de Xiaomi, „Human x Car x Home”, care urmăreşte să construiască un ecosistem de dispozitive conectate la noul său sistem de operare HyperOS.

Lu a declarat pentru CNBC că SU7 va fi vândut mai întâi consumatorilor din China şi că va dura cel puţin doi până la trei ani pentru orice lansare în străinătate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇