Cel mai tare design la CES Vegas - mașinile electrice prezentate de Honda (Galerie foto & Video)

Cel mai tare design la CES Vegas - mașinile electrice prezentate de Honda (Galerie foto & Video)

Honda a prezentat la Las Vegas două concepte care oferă o primă impresie despre noua linie de mașini electrice pe care le va lansa.

Primele mașini electrice din seria Honda 0 vor intra în producție în 2026. Noile modele vor avea un nou logo cu litera „H” care va marca trecerea constructorului nipon la vehiculele cu propulsie electrică, relatează CNN.

Cele două concepte prezentate de Honda la expoziția Consumer Electronics Show din Las Vegas se numesc Saloon și Space-Hub.

În sectorul auto saloon este o denumire similară cu sedan, folosit îndeosebi pe piețele de influență britanică. Conceptul evocă un hatchback, având însă un contur neted care se termină cu un spate ce preia linia sportivă a mașinii.

ADVERTISING

Honda Saloon va fi primul model disponibil pe piața nord-americană în 2026.

Honda 0 EV Series Debut: Saloon Concept Model

Space-Hub are dimensiuni mai generoase, semănând cu o dubiță.

Vehiculul are un interior spațios și flexibil care poate transporta "o varietate de pasageri", potrivit Honda. Imaginile cu interiorul arată o canapea care oferă locuri în spatele și pe părțile laterale ale mașinii. Compania japoneză nu a anunțat data lansării Space-Hub.

Noul logo Honda prezentat este mai simplu decât versiunea actuală și renunță la chenarul care încadrează în prezent inițiala, propunând un H stilizat ale cărui brațe se unesc armonios în partea superioară. Noul logo va fi folosit pentru întreaga serie Honda 0.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Honda a anunțat anul trecut că investește 40 de miliarde de dolari pentru crearea noilor vehicule electrice și plănuiește să introducă pe piață 30 de modele electrice noi până în 2030.

Compania a comunicat anterior că își propune ca până în 2040 să vândă doar vehicule cu zero emisii poluante pe cele mai importante piețe.

Constructorul auto japonez a rămas în urma concurenților importanți în sectorul mașinilor complet electrice. În Statele Unite, Honda nu oferă niciun model full electric, deși în trecut a introdus câteva versiuni pe anumite piețe, de exemplu în California.

ADVERTISING

Honda a anunțat recent, în colaborare cu Sony, crearea unui concept inedit pe piața auto: o mașină electrică pe care o prezintă ca sistem de divertisment pe roți, denumită Afeela.

Un SUV electric, Prologue, creat în colaborare cu General Motors, urmează să fie pus în vânzare în cursul acestui an. Între timp, competitori precum Hyundai, Kia, Ford și GM au lansat deja modele electrice.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇