Xiaomi lansează prima mașină electrică și i-a dat un nume care amintește de iPhone (Galerie foto)

Xiaomi lansează prima mașină electrică și i-a dat un nume care amintește de iPhone (Galerie foto)

Unul dintre marii rivali chinezi ai Apple, Xiaomi va produce primul său automobil electric. Două dintre cele trei versiuni ale mașinii au denumiri care evocă telefoanele iPhone.

În timp ce Apple Car încă se află în faza de proiect, Xiaomi va începe să livreze noua sa mașină electrică peste doar trei luni, anunță site-ul iMore.

Potrivit CarNewsChina, automobilul a fost dezvăluit în documentația depusă la Ministerul chinez al Industriei și Informației.

Mașina cu patru uși și cinci locuri are trei versiuni, Xiaomi SU7, SU7 Pro și SU7 Max, ultimele două amintind (posibil intenționat) de telefoanele iPhone Pro și iPhone Pro Max. Asta după ce Xiaomi a lansat mai multe telefoane care seamănă izbitor cu produsele Apple, în special vechiul Mi4 (considerat o clonă a modelului iPhone 5) și, mai nou, Mi8.

ADVERTISING

Xiaomi SU7, SU7 Pro și SU7 Max sunt asemănătoare, dar au câteva deosebiri importante - baterii diferite și viteza maximă de 210 sau 265kmph km/h, în funcție de versiune. SU7 are o greutate de 1.980 kilograme, în timp ce SU7 Pro și Max au o masă de 2.205 kg.

Dimensiunile Xiaomi SU7 sunt 4,997 lungime x 1,963 lățime x 1,455 m înălțime, cu un ampatament de 3 m.

Varianta cu propulsie single va avea un motor de 220 kW, iar cealaltă va avea două motoare, cu o putere maximă de 495 kW (220 kW + 275 kW).

Modelul mai ieftin va fi echipat cu o baterie litiu-ion-fosfat (LFP) furnizată de producătorul chinez de automobile electrice BYD, iar SU7 Pro și SU7 Max folosesc baterii Li-ion CATL.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Xiaomi SU7 va avea două opțiuni de roți, 19″ și 20″; specificațiile anvelopelor sunt 245/45 R19 și 245/40 R20.

Mașina va primi sistemul de operare HyperOS al telefoanelor Xiaomi, anunță CarNewsChina.

Producția în masă va debuta în luna decembrie în unitățile grupului Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) care produce mașinile Mercedes-Benz în China și se estimează că primele livrări vor fi făcute în februarie.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇