Un smartphone pe 4 roți, noua mașină electrică de la Sony și Honda (Galerie foto & Video)

Un smartphone pe 4 roți, noua mașină electrică de la Sony și Honda (Galerie foto & Video)

Companiile Sony și Honda au dezvăluit prototipul unei mașini electrice, care pune accent pe tehnologie și entertainment. Afeela are un ecran prin intermediul căruia pot fi descărcate hărți și muzică, iar pasagerii se pot juca folosind console Sony.

Două companii tehnologice importante din Japonia, Sony și Honda, și-au unit forțele pentru a crea un concept inedit pe piața auto: o mașină electrică pe care o prezintă drept un sistem de divertisment pe roți, denumită Afeela.

Honda a adus în acest proiect toate caracteristicile auto pe care le furnizează, precum și serviciile post-vânzare, în timp ce Sony a creat setul pentru imagini, detecție, telecomunicații, rețea și divertisment.

ADVERTISING

Design-ul futurist al mașinii a renunțat la mânerele portierelor, acestea fiind deschise pe baza recunoașterii faciale.

Înăuntru se află un ecran touchscreen orizontal de mari dimensiuni pentru jocuri video sau conținut audio, precum și console Sony pentru jocuri video, dotări care reprezintă cea mai nouă și mai impresionantă definiție a conceptului de "living pe roți", scrie The Register.

Șoferul și pasagerii vor putea descărca pe ecranul uriaș muzică, hărți și aplicații la fel cum fac cu un smartphone. Conținutul de divertisment va fi asigurat de Epic Games.

ADVERTISING

Sony Honda Mobility (SHM), entitatea creată de cei doi producători niponi, a anunțat că mașina folosește sistemul Android, ceea ce le va permite creatorilor și dezvoltatorilor să ofere aplicații și servicii pentru Afeela într-o platformă comună.

Deocamdată, conținutul care poate fi creat este cel pentru "bara media", teme pentru ecranul panoramic, sunete eMotor și servicii de navigație. Mai multe detalii despre această platformă vor fi oferite în următoarele zile.

Mașina are 45 de camere video și senzori, iar computerul poate face 800 de trilioane de operațiuni pe secundă, grație procesorului SoCs creat de Qualcomm.

Numele mașinii, Afeela, a fost ales pentru a le induce clienților senzația de spațiu axat pe senzații, întrucât cuvântul "feel" (a simți, în engleză) se află "în centrul experienței mobilității", în timp ce "A" evocă autonomie, augmentare (creștere) și afinitate.

ADVERTISING

SHM plănuiește ca Afeela să aibă un nivel 3 de conducere automată în situații limitate și nivel 2 în alte medii, similar sistemelor construite de Tesla, Ford și alte companii.

Primele comenzi vor putea fi făcute online din 2025, iar un an mai târziu se vor face primele livrări, mai întâi în America de Nord, apoi în Japonia.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇