Mark Zuckerberg, scădere spectaculoasă a averii. Numele Meta nu a fost de bun augur

Mark Zuckerberg, scădere spectaculoasă a averii. Numele Meta nu a fost de bun augur

CEO-ul și fondatorul Meta/Facebook a pierdut, de la începutul anului, 71 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă peste jumătate din averea sa.

Mark Zuckerberg are acum o avere de 55,9 miliarde de dolari și ocupă locul 20 în clasamentul miliardarilor, al cărui lider este Elon Musk. Cea mai mare scădere în această ierarhie coincide cu cel mai prost rezultat financiar al fondatorului Facebook din 2014 până în prezent.

Cu doi ani în urmă, Zuckerberg deținea o avere de 106 miliarde de dolari, fiind depășit doar de Jeff Bezos și Bill Gates. Averea lui a urcat la 142 de miliarde în septembrie 2021, când acțiunile Facebook au atins o valoare de 382 de dolari per unitate. În luna următoare, Zuckerberg anunța schimbarea numelui companiei în Meta, iar de atunci averea sa a scăzut continuu, arată Bloomberg.

ADVERTISING

Rapoartele veniturilor sale arată că "picajul" a început în februarie, când Facebook nu a înregistrat nicio creștere a numărului de utilizatori, declanșând o prăbușire istorică a valorii acțiunilor la bursă care a "secerat" 31 de miliarde de dolari din averea lui Zuckerberg. Aceasta a fost, de altfel, una dintre cele mai mari scăderi ale unei averi înregistrată vreodată într-o singură zi.

O altă decizie care l-a costat scump pe miliardarul american a fost pariul său de a face din platforma video Reels un rival pentru TikTok, pe fondul scăderii întregului sector, ca urma a contextului economic defavorabil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Investițiile companiei în metavers au contribuit, de asemenea, la micșorarea averii lui Zuckerberg. De altfel, el a declarat că se așteaptă la pierderi "semnificative" în următorii trei până la cinci ani.

Meta are în acest an cele mai proaste rezultate financiare dintre toți giganții tehnologici americani. Cu o scădere a acțiunilor de 57% până acum, compania se află departe de scăderile înregistrate de Apple (14%), Amazon (26%) și compania mamă a motorului de căutare Google, Alphabet (29%). În schimb, Meta este pe punctul de a egala pierderile înregistrate de Netflix (60%).

ADVERTISING

Aproape toată averea lui Mark Zuckerberg este constituită din acțiuni Meta. El deține o participație de peste 350 de milioane de unități la compania-mamă a platformei de socializare Facebook.

Cu cât au scăzut averile miliardarilor americani în 2022:

Mark Zuckerberg -71 miliarde de dolari
Jeff Bezos -46
Larry Page -34
Sergey Brin -33
Steve Ballmer -33
Bill Gates -27
MacKenzie Scott -26
Larry Ellison -18
Michael Dell -9
Elon Musk -6

Sursa: Bloomberg Billionaires Index


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇