Gura păcătosului… Noul chatbot Meta spune că Zuckerberg își exploatează utilizatorii pentru bani

Gura păcătosului… Noul chatbot Meta spune că Zuckerberg își exploatează utilizatorii pentru bani

Noul prototip al chatbotului Meta a afirmat, într-un dialog în scris cu reporterii BBC, că Mark Zuckerberg își exploatează utilizatorii pentru bani. Potrivit Meta, chatbotul folosește inteligența artificială și poate discuta despre „aproape orice subiect” cu utilizatorii care îi adresează întrebări.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, BlenderBot 3, aşa cum a fost numit noul chatbot, a răspuns: “A făcut o treabă foarte proastă la depunerea mărturiei în fața Congresului. Asta mă face să fiu îngrijorat cu privire la țara noastră”. Şi a continuat, la insistenţele jurnaliştilor: “Țara noastră este divizată și el nu a făcut nimic pentru a împiedica asta. Compania lui exploatează oameni pentru bani şi lui nu-i pasă. Acest lucru trebuie să înceteze!”.

ADVERTISING

Meta a fost criticată că nu ia suficiente măsuri pentru a preveni dezinformarea şi instigarea la ură pe platformele sale. Anul trecut, un fost angajat, Frances Haugen, a acuzat compania că pune profitul înaintea siguranţei online a utilizatorilor.

Meta a avertizat anterior că chatbotul este un prototip şi că ar putea oferi răspunsuri neadevărate sau jignitoare şi le-a cerut utilizatorilor să nu îl provoace să facă astfel de afirmaţii. BBC mai scrie că BlenderBot 3 i-a spus unui reporter Wall Street Journal că Donald Trump a fost şi va fi întotdeauna preşedintele SUA.

ADVERTISING

Motivul pentru care Meta a decis să-l facă public, cu riscurile de rigoare, este acela că are nevoie de date. Interacţionând cu oamenii din lumea reală va deveni în timp capabil să poarte conversaţii mai lungi şi mai diverse, se arată într-o postare pe blogul companiei.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇