Două fete au încercat să se sinucidă din cauza Instagram. Mamele dau Meta în judecată

Două fete au încercat să se sinucidă din cauza Instagram. Mamele dau Meta în judecată

Două mame din statul american Kentucky au dat în judecată Instagram, acuzând că fetele lor au ajuns anorexice și au încercat să se sinucidă din cauza celor văzute în aplicație.

Mai exact, spun cele două femei, aplicația promovează rețete cu puține calorii și fotografii cu modele foarte slabe, scrie Daily Mail.

Candace Wuest povestește că în 2017, împreună cu fiica ei, C.N., care pe atunci avea 12 ani, a început să caute pe Instagram diverse rețete.

„La început, C.N. a folosit Instagram pentru a comunica cu mama ei și pentru a găsi rețete. Ea îi trimitea des mamei ei rețete interesante - de obicei dulciuri - pe care le făceau împreună. După un timp, însă, a încetat să trimită rețete și a devenit preocupată de ideea că trebuie să fie foarte slabă”, se arată în plângerea intentată de avocați.

ADVERTISING

Ulterior, fata a fost inclusă în grupuri în care oamenii împărtășeau sfaturi despre cum să mănânce cât mai puțin. Pagina ei de Instagram a fost apoi „inundată de imagini cu modele foarte slabe”.

C.N. a început să mănânce tot mai puțin și să facă tot mai mult sport pentru a slăbi și a încercat să se sinucidă de două ori.

La rândul ei, Jennifer Martin spune că fiica ei, Alexandra, a fost perfect mulțumită de silueta ei până când a început să folosească Instagram. A slăbit ulterior rapid, după ce aplicația i-a recomandat zilnic imagini cu modele foarte slabe.

ADVERTISING

„Alex a început prin a mânca mai sănătos, apoi a mâncat mai puțin și a făcut mai multe exerciții inspirate din imaginile cu care algoritmul lui Meta a bombardat-o în Feed și Stories. A început să se gândească la faptul că nu este suficient de bună și că trebuie să arate ca modelele pe care le-a văzut pe Instagram.

A intrat în depresie, a slăbit foarte mult și a ajuns la spital unde a stat 21 de zile, fiind diagnosticată cu anorexie”, a povestit mama fetei.

Și Alexandra a încercat să se sinucidă de două ori, a mai afirmat mama ei.

ADVERTISING

Plângerile celor două femei nu sunt primele de acest gen, dar arată încă o dată că Instagram este dăunător tinerilor.

Anul trecut, mai multe documente interne ajunse în presă au arătat că Meta știe despre răul pe care îl provoacă în rândul tinerilor.

De atunci, nu a reușit să-și ajusteze algoritmul, în ciuda faptului că a făcut unele modificări minore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇