Un experiment a demonstrat cum Instagram ajută adolescenţii să găsească distribuitorii de droguri

Un experiment a demonstrat cum Instagram ajută adolescenţii să găsească distribuitorii de droguri

Un studiu recent arată nu numai că Instagram nu are măsuri de protecţie eficiente în ceea ce priveşte drogurile, dar chiar ajută tinerii care le caută să intre în legătură cu distribuitorii.

Realizat şi publicat de Tech Transparency Project, studiul arată cât de mult simplifică algoritmul folosit de Instagram găsirea drogurilor de către adolescenţi.

Cei de la TTP au creat mai multe conturi false de adolescenţi cu diferite vârste, între 13 şi 17 ani. Apoi, cu aceste conturi au început să caute droguri pe Instagram.

ADVERTISING

Nu doar că reţeaua socială nu a opus nicio rezistenţă, ba chiar a completat automat căutări după cuvinte cheie precum “buyxanax”.

Mai mult, algoritmul Instagram chiar a sugerat urmărirea conturilor unor furnizori de droguri. După ce le-au dau follow, falsele conturi de adolescenţi au început să primească mesaje directe cu oferte de droguri.

Pe de o parte, Instagram blochează anumite hashtag-uri legate de droguri. Însă, pe de altă parte, sugerează altele la căutările realizate de utilizatori, ceea ce arată că măsurile de protecţie împotriva drogurilor sunt precare.

ADVERTISING

Ca răspuns la publicarea acestui studiu, oficialii Instagram spun că vânzarea de droguri este împotriva regulilor platformei şi că aceasta va continua să-şi îmbunătăţească măsurile de protecţie.

Măsuri de protecție

Totodată, șeful Instagram, Adam Mosseri, a dat marţi câteva garanţii în privinţa protecţiei adolescenţilor, în contextul în care miercuri este audiat pe acest subiect în Congres.

Întâlnirea se anunță tensionată după ce unii aleşi au spus că promisiunile sale sunt o diversiune, relatează AFP.

ADVERTISING

Astfel, aplicaţia nu le va permite utilizatorilor să menţioneze în postările lor adolescenţi care nu sunt abonaţi la profilul lor.

De asemenea, Instagram va propune, în martie 2022, instrumente pentru a le permite părinţilor să vadă cât timp petrec copiii lor pe aplicaţie şi să instaureze limite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇