Instagram testează noi instrumente pentru verificarea vârstei

Instagram testează noi instrumente pentru verificarea vârstei

Instagram a anunţat săptămâna aceasta că testează noi opţiuni pentru a verifica vârsta utilizatorilor platformei. Ele vor fi disponibile iniţial în Statele Unite.

 “Atunci când ştim că cineva este un adolescent (13-17 ani) îi oferim experienţe corespunzătoare pentru vârsta sa, cum ar fi setarea default a unui cont privat, prevenirea contactării nesolicitate din partea adulţilor pe care nu îi cunoaşte şi limitarea opţiunilor pe care companiile de publicitate le au pentru a-i afişa reclame”, spune Erica Finkle, director de guvernanţă a datelor la Meta pe blog, potrivit CNN.

ADVERTISING

Noul instrument, implementat în colaborare cu Yoti, o companie specializată în verificarea online a vârstei, le permite utilizatorilor să încarce un selfie de tip video pe baza căruia le este estimată vârsta în urma unei analize a trăsăturilor lor faciale. Odată încheiat acest proces, clipul va fi şters de către ambele companii.

O altă opţiune este aceea ca utilizatorii să selecteze trei urmăritori reciproci, de peste 18 ani, care să le confirme vârsta.

Compania a suspendat anul trecut proiectul Instagram Kids, în urma valului de critici primite pe fondul îngrijorărilor cu privire la siguranţa copiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇