Cum se transformă mâncarea de pe Instagram în kilograme în plus

Cum se transformă mâncarea de pe Instagram în kilograme în plus

Nu sunt puțini cei care obișnuiesc să-și pozeze farfuria cu mâncare și să posteze rezultatul pe rețelele de socializare, așa cum este Instagram. Numai că acest simplu gest le afectează apetitul și chiar, în timp, greutatea.

Oamenii de știință americani au descoperit că așa procedează circa 70% dintre mileniali. Numai că această distracție nu aduce doar like-uri, ci și kilograme în plus, pentru că altfel este evaluată mâncarea după o poză postată în mediul virtual. Majoritatea tind să-și umple din nou farfuria apoi, relatează Times of India.

ADVERTISING

Concret, oamenii de știință au descoperit că postarea în mediul online a imaginilor cu preparate le face să fie percepute ca fiind mai gustoase.

În cadrul studiului, publicat în jurnalul de nutriţie Appetite, au fost selectați 145 de studenţi şi împărţiți în două grupuri. Fiecare a primit o farfurie cu biscuţi cu aromă de brânză, iar unuia dintre grupuri i s-a cerut să facă o fotografie înainte să-i consume.

După ce au terminat biscuiții, voluntarilor li s-a cerut să dea o notă gustării şi să spună dacă mai doresc o porţie. Studenţii care au fotografiat biscuiţii înainte de a-i mânca au dat dat note mai mari gustării şi au dorit o porţie suplimentară, semn că fotografiatul mâncării schimbă modul în care creierul o percepe, făcând-o mai atractivă şi crescând şi apetitul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇